Filtrace nexus
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář (1463) - 73.81 (?), 7.2.2017 9:07
No, já myslím že jste to nepodcenil. Ono to totiž není závislé jen na výkonu kompresoru, ale i na tvaru nádrže a množství media které v ní máte. Pokud chcete aby se Vám medium v nádrži "mlelo" tak ho zkuste trochu ubrat a otestujte si, jaký výkon kompresoru odpovídá jakému množství media.
Podobnou zkušenost jako Vy mám z komorového Proficlearu, kde po přidání dalšího media (Oase používá Hel-x což je něco jako Kaldness) do filtrační bedny můžu vzduchovat jak chci a medium se skoro nepohne.
Ono je pak teda ještě k diskuzi, jestli to medium funguje lépe když se hýbe a nebo když je ho tam více a "stojí"
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Beny2 - Zlatý Zahrádkář (759) - 150.232 (?), 8.2.2017 10:07
Z praktické zkušenosti musím napsat, že i když se mě medium probubláváním nehýbe, je výstupní voda (i jezírko) opticky čisté.
V 300 l nádrži (hranatá na dešťovou vodu) mám cca 1.200 biokuliček (od Banáta). I když je na dně rošt, je zaplněna cca 1/3 prostoru.
U mě může být ještě ten problém, že přívod vzduchu do nádrže je proveden opletenou hadičkou 8/13 v délce 6 metrů, takže může docházet k větším ztrátám.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Beny2 - Zlatý Zahrádkář (759) - 150.232 (?), 8.2.2017 14:57
No, napadlo. Štěrbinový filtr zřejmě provzdušňuje vodu dost.
Už jsem vyzkoušel i vámi doporučované omezení UV lampy. Pouštím už ji jen v nejteplejším období (preventivně) a asi by to fungovalo dobře i úplně bez ní.
Nejvíce mě ale po uvedení mojí sestavy do činnosti překvapilo, že dochází k minimálnímu ukládání kalu v nádržích s medii. Proplachuji ho jen jednou po ukončení sezóny. Jsem nečekal od štěrbinového filtru takovou účinnost.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.7 (?), 8.2.2017 16:47
Beny, ze sa v mediach ukladaju necistoty, ktore nepresli sitom je povera. V mediach sa vyskytuju zony s roznou rychlostou prietoku vody a niektore su vhodne, az optimalne pre rast rias a dalsich mikroorganizmov. Takze zahltene media su v dosledku narastu rias v tychto zonach. To sa stane hlavne ak ma voda vela zivin. Vy mate asi pomerne malo zivin pre rast organizmov a preto nerastu ani v mediach. Ak je voda znecistena a nie je vytvorena rovnovaha, moze sa stat ze v mediu za sitom najdete take kusy, ktore sa tam nemohli dostat cez sito.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |