Zdravím všechny příznivce jezírek, omlouvám se, že přispívám formou reakce na příspěvěk, ale nikde jsem nenašel vložit "nový" :(Chtěl bych se zeptat na názor odborné veřejnosti jak změnit filtraci...? Mám jezírko cca 8 m3, a filtruji přes koupenou filatraci se 4 komorami - kartáče, houba, biokuličky..., je zde i UW lampa 11 W, kterou bych chtěl přestat v tomto složení používat... vodu jsem vcelku udržel čistou až na vláknité řasy, nyní je to horší (viz fotky)... musím čistit filtraci skoro každý den (ucpaná řasou), takže bych chtěl předělat tak, že stávající použiji pouze pro zachycení hrubých nečistot - vložit do celé kartáče a udělat z ní jen 2 až 3 komorovou a odtud pouštět gravitačně do bilogické nebo kořenové "čističky" (viz nákres)... V případě biologické bych zvolil náplň z nastříhaných husích krků a vložením 2 vzduchovacích kamentů, v případě kořenové kačírek a do něj zasadit rostliny (netuším jaké :()...V jezírku mám nějaké koi, karasy, ale netuším kolik...- ale řekl bych, že moc... zvažuji redukci :)... Prosím o vaše názory, jakou variantu zvolit, či případně se vydat úplně jinou :)...