Co likviduje rybí potěr?

host - 238.40 (?)
2.4.2013 10:16

Pijavice a vodoměrky to určitě nejsou.Mohly by to být larvy vážky, která je ukrutný dravec.Jinak tam můžete mít užovku, nebo vám tam lítá ledňáček.Nevím o jaký potěr se jedná. Norek, vydra ale i kočka, která si počká a při hladině si chytne tu rybku.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 224.24 (?), 19.6.2009 17:34, zobrazeno: 25129x

Prosím o radu.

Letos vylihlý potěr mi uplně zmizel.Rybky jsem měl oddělené od ostatních ryb, takže ryby to nebyly.Mám podezření pouze na vodoměrky nebo pijavice, nebo jim podobný druh.Další jiné živočichy jsem nespatřil. Nemáte s tím nějakou skušenost? Popřipadě radu jak tomu zamezit.

HoldingInfinity - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (167) - 47.182 (?), 20.6.2009 21:32

mít potěr v jiné nádrží, nejlépe uvnitř, ve vodě dobré kvality...

host - 221.109 (?), 20.6.2009 22:07
Vodoměrky i nejběžnější pijavky (hltanovky) jsou dravé, takže by maličký potěr zlikvidovat teoreticky mohly. Ale to by jich musely být opravdu MRAKY. Co takhle kočky?

host - 224.24 (?), 21.6.2009 10:27

Kočky určitě ne.5 mm velky potěr by nechytily a ani jsem je u jezirka nevídaval.

Zato vodoměrek mam opravdu spousty.Letos jsem prvně dal do pobřežní zony kačirek a to byla chyba.Nastěhovali se mi do něj pijavice a když jsem viděl co jich tam je tak jsem raději kačirek znova vyndal ale to už bylo pozdě.Tento rok už to nezachraním ale na příští rok bych potřeboval se toho vyvarovat.Nevíte o nějakem přirozeném nepřiteli pijavek? Nebo o nějakem prostředku proti nim?

host - 238.40 (?), 2.4.2013 10:16

Pijavice a vodoměrky to určitě nejsou.Mohly by to být larvy vážky, která je ukrutný dravec.Jinak tam můžete mít užovku, nebo vám tam lítá ledňáček.Nevím o jaký potěr se jedná. Norek, vydra ale i kočka, která si počká a při hladině si chytne tu rybku.

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 2.4.2013 22:56

Já bych to viděl spíš na potápníky, znakoplavky, larvy vážek a šídel, nebo nějakou nemoc. Takové mrňky (5mm) by fyzicky nic většího nezajímalo. Hltanovky po rybách nejdou. Pulci jsou také všežravci, ale ne tak draví a obratní. Larvy vážek jistě. Ty jsou dravé. Vodoměrky také, ale jsou spíš jako pavouk. Jdou po hmyzu na hladině. Vodní berušky zase zajímá, jak sežrat lupen tak, aby z něj zůstal jenom skelet. Náhlé vymizení bude spíš hromadný úhyn.
Jak koukám, tento dotaz je už stejně velmi starý. Problém už je asi vyřešen.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz