chov pstruhov
|
|
|
|
Duhák - Stříbrný Zahrádkář (117) - 127.221 (?) 7.6.2019 23:30
Jaký druh jesetera budete nasazovat? A velikost? Nejodolnější je sibiřák, taky nejvíc roste. Co krmení, granule? Bacha na příliš tučné krmivo. Jinak Vám fandím a doufám, že při prvním neuspěchu to nevzdáte. Já chci rozběhnout aquaponii do měsíce, skleník jsem postavil minulý týden.:-) Akorát asi budu začínat se salátem, mátou, rajčetem a podobným plevelem. Myslím, že papriky jsou na začátek dost náročná rostlina. Záhony budu dělat z plastových van, raftový systém kombinovaný s keramzitem. Plánuji 20 g krmení na 1m2 záhonu (30 salátů) na 2 kg ryb, pH by prý mělo být 6,2-6,8.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Duhák - Stříbrný Zahrádkář (117) - 127.221 (?), 7.6.2019 23:30
Jaký druh jesetera budete nasazovat? A velikost? Nejodolnější je sibiřák, taky nejvíc roste. Co krmení, granule? Bacha na příliš tučné krmivo. Jinak Vám fandím a doufám, že při prvním neuspěchu to nevzdáte. Já chci rozběhnout aquaponii do měsíce, skleník jsem postavil minulý týden.:-) Akorát asi budu začínat se salátem, mátou, rajčetem a podobným plevelem. Myslím, že papriky jsou na začátek dost náročná rostlina. Záhony budu dělat z plastových van, raftový systém kombinovaný s keramzitem. Plánuji 20 g krmení na 1m2 záhonu (30 salátů) na 2 kg ryb, pH by prý mělo být 6,2-6,8.
|
|
|
|
|
|
|
Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář (180) - 250.122 (?), 8.6.2019 6:23
Jesetery mam nabidku na sibirske, ruske a krizence, tak vezmu asi od kazdeho neco. Velikost asi 12-15 cm, budu je mit od profiku z jiznich cech, delaji je v desetitisicich, takze se s nima domluvim i na ostatnich vecech. Vsechno je v zacatku. Neni co vzdavat uz to stalo hodne penez i energie.
Na ty plastovy vany je potreba hodne mista, ono vubec vsechno potrebuje spoustu mista. Jsem ted ve dvou patrech na skoro 50m2 a nejak se moc neroztahuju. Uvnitr skleniku mi zbylo 255 cm sirky s ulickou 40-45 cm, 6 rad trubek na kazde strane + par nad hlavou a mam asi 300 rostlin. Papriky zatim vypadaji docela pekne. Vsecko vypada dobre jen melouny jsou trochu unaveny
Tak taky drzim palce.
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.3 (?), 8.6.2019 11:27
ked napojím 12 W čerpadlo na 12 W bateriu bude fungovať aj bez záložného zdroja?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.3 (?), 8.6.2019 13:39
to ja nevím, nie som eletrikár, nič podobné som neštudoval... preto sa pýtam vás, vy sa v tom rozumíte...
bez záložného zdroja alebo násobiča (tušim sa to tak vola nwm :D) to nebude fungovať, ak by som čerpadelko 12 W pripojil na napr autobateriu 12 W 60 Ah?
založný zdroj by som chcel dokupiť až časom... ted mám nato čas ak by bol vypadok pripojiť to čerpadelko iba cez kable na bateriu (ak by to fungovalo)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.3 (?), 10.6.2019 13:08
už som to asi pochopil, čerpadlo potrebuje 230 V, to samotná autobateria nedáva
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář (180) - 250.122 (?), 8.6.2019 22:57
To nevim. Mozna se vliv rybiho hnojiva precenuje. My aktualne preklenujeme jalove obdobi. Meli jsme stovky sazenic pod krytem od bazenu a potrebovali sme je prendat i za cenu uhynu. V koupacim bazenu je 30 stupnu tepla voda a az dneska jsme se v nem trochu vymachali.
Fakt je ten, ze vsecko krome tri melounu zije hodne uspokojive. No priznam se, ze na kazdem vstupu vody z bazenu mam pytlik se slepicincema.
Aspon vidite ze fakt neberu nic vazne. Jeseter je udajne cistic, je schopen pozrat u dna neskrmane krmivo i nejakou malou mrsinu, nevim, sbiram informace i od rybaru. Slibne vypada i sumecek africky nebo tilapie, ktery prezijou i aquaponicke zachazeni profesionalnich aquafarmaru.
Na FB jsou AQP skupiny, v jedny sem uz zahackovany
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|