chov pstruhov

host - 238.23 (?)
25.4.2019 13:26

Ano teď po tom komentáři to chápu. Neuvědomil jsem si, že pod biologickou filtrací je čerpadlo a to bude honít vodu dokola. Jak voda bude zpět vtékat do odchovné nádrže tak se i provzdušní. Vodu musí tlačit čerpadlo z důvodu velkého výškového rozdílu jelikož na hoře po dodělání stropu bude aquaponie. Těším se na pokračování řešení s fotodokumentací.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Duhák - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 127.221 (?), 24.4.2019 8:50

To se Vám bude ucpávat, vstup do vířivky chce aspoň HT40 (odpadní potrubí) a klidně 2x, voda do vortexu musí jít velice pomalu.

Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (180) - 250.122 (?), 24.4.2019 11:15

No to by byl slusny prusvih. Skrz stenu bazenu uz se nedostanu. Budu doufat ze to klapne podle meho projektu. Do bazenu by se nemelo dostat nic jineho nez rybi trus, zpetnou vodu ze skleniku bude filtrovat pod stropem zaveseny cerinek s jemnou sitkou. Sani jde do virivky vertikalne jenom 50 cm, pak asi metr horizontalne. Ted to zrovna davam vsechno dohromady. Az to bude dam obrazek. Je to docela zabavne, peru se s milimetrama, i kdyz sklep ma skoro 3 x 8 m

Duhák - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 127.221 (?), 24.4.2019 23:25

To sání spíš bude zarůstat řasou nebo co je to za sliz, ale dá se to lehce profouknout vzduchem. No a taky Vám malý průměry potrubí můžou dělat neplechu s hladinama v jednotlivých nádržích.

Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (180) - 250.122 (?), 25.4.2019 9:53

Vy umite vydesit. Nic neprofouknu, musel bych najit nahradni reseni protoze k rybam do 10-15 stupnu teple vody se mi urcite chtit nebude. Nicmene trochu spoleham na to, ze se rasit nebude kvuli chladnemu prostredi a absolutnimu nepristupu slunecniho svetla. Uvidime.

Male prumery delaji proudeni, pokud zvetsim prumer, snizim proudeni a saci schopnost. Hladiny snad taky budou ok, na kazdy centimetr rozdilu hladiny v nadrzich tlaci 60 litru vody, to je 60 kilo, na rozdilu peti centimetru uz to jsou 3 metraky a to je poradna sila to vsechno pri prutoku 0,25 litru za vterinu. 5 centaku si na filtracich muzu dovolit.

Vase napady vytvari spoustu teorii, diky za ne. Lepsi je s problemem pocitat nez na nej cumet jak bulik

host - 238.23 (?), 25.4.2019 10:58

Hodně dobrá diskuse ale přiznávám, že jsem se ztratil. Já to chápu tak, že máte trubku určitého průměru u dna v chovné nádrži ústící do Vortexu a vodu v této trubce tlačí vzduchové bubliny z kompresoru. Když by jste průměr trubky zvětšil a vzduchování zůstalo stejné tak jste názoru, že to sníží průtok vody?

Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (180) - 250.122 (?), 25.4.2019 11:20

To jste se opravdu ztratil. Nekde tady je serie 4 fotek filtrace. Z posledni komorove filtrace odcerpava, resp. bude cerpat vodu obehove cerpadlo a vodu do obou bude doplnovat hladinu na principu spojenych nadob. Vody do bazenu se bude vracet pres aquaponii samospadem

Na vzduchovani je jeste dost casu.

host - 238.23 (?), 25.4.2019 13:26

Ano teď po tom komentáři to chápu. Neuvědomil jsem si, že pod biologickou filtrací je čerpadlo a to bude honít vodu dokola. Jak voda bude zpět vtékat do odchovné nádrže tak se i provzdušní. Vodu musí tlačit čerpadlo z důvodu velkého výškového rozdílu jelikož na hoře po dodělání stropu bude aquaponie. Těším se na pokračování řešení s fotodokumentací.

Duhák - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 127.221 (?), 26.4.2019 22:25

Neděste se, to sání půjde jednoduše vyčistit. Navařil bych do toho PPr před kohout T kus směrem nahoru, do toho trubku nad hladinu, pak tam strčíte hadici, foukne do toho a bordel vyletí do vířivky a když zavřete ventil tak i směrem do nádrže. Pstruzi Vám do sání nepolezou?:-) 
Jinak já ve filtrech používám takový ty bio elementy, něco jako kaldnes, aby fungovaly, musí se dost silně provzdušňovat. Všiml jsem si, že ve filtru máte bio-blok?

Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (180) - 250.122 (?), 27.4.2019 6:20

Ja to zatim necham, budu uvazovat o prevlecne matici. V pripade potizi upustim vodu a vstup tak snadno vyndam k mechanickemu vycisteni. Tam se sahnout da. Varianta dve tu prevlecnou matici dovarit dodatecne.

Filtr je komorovy jezirkovy, snad jsem nevybral spatne.

1. komora - 1x filtrační rošt Ecoraster + 9x kartáč (33x15cm)

2. komora - 2x černý plástvový filtr

3. komora - 1x černý plástvový filtr + 3x Bioakvacit PPI10, PPI20 a PPI30 (26x38x5cm)

Provzdusnovat vodu bude dmychadlo a padani zpetne vody. Ja mam doma male jezirko z pneumatiky od traktoru, v nem je diky biotopu neskutecne cista voda, tak trochu spoleham na to ze aquaponite bude fungovat stejne.

Pstruzi Vám do sání nepolezou?:-)

No to nevim, vy ste odbornik. Mam se toho bat?

Duhák - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 127.221 (?), 27.4.2019 22:40

Pokud se do sání pstruh vejde tak tam zajede.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz