Chov karasu v 1000l jezirku bez filtrace

host - 208.130 (?)
4.8.2012 15:08

Dobrý den, mám takovou betonovou kaluž s leknínem na skalce, objem max. půl kubíku. Z jara jsem tam zkusil dát dva karasy a za měsíc za dva už jich tam bylo jak hnoje. Tak rozdáváme, rozdáváme ale nějak jich je tam pořád víc. Jinak krmíme pravidelně tak obden. Filtraci rovněž nemám, takže být Vámi, nebojím se toho. Hezký den

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 176.157 (?), 29.7.2012 11:37, zobrazeno: 28121x

Chci si zalozit takove jezirko a prosim o Vase zkusenosti, filtraci mit nemohu kvuli absenci elektriny, ryby bych tam chtel mit celorocne-hloubka 80cm.Zajima mne zda je to realne, hlavne jestli nebude voda casem nejak znehodnocena a zda je karasy vubec treba nejak krmit?Predem dekuji za Vase rady, namety,zkusenosti...  Petr

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 2.8.2012 21:06

Všechno jde, když se chce. Jedno z mých jezírek je klasický plastový výlisek z baumaxu, nebo odkud a je dost maličké. Jeho obsah je asi 100l. a hloubka tak 40cm. Bylo plánované pro jeden leknín, což praktikujeme. Máme ho tam bez květináče, jen položený a zatížený kořen na dně. Leknín si rozhodí kořeny po celém dně a žije jenom z tlejícího sedimentu. V tomto jezírku mám prakticky neustále asi dva karásky, většinou do velkosti 10 až 15 cm. Pak je zase vyměním za nové-menší. Semtam je sice nakrmím, ale není to nutné. Letos jsem k nim přidal ještě několik koljušek, kterých se mi vytřelo habaděj. Karasy v tomto jezírku nechávám celoročně a oni překvapivě přežijou i nejkrutější mrazy. I když jezírko na zimu někdy přikryju polystyrenem, stejně asi bývá skleněné až na dno, nevím. Karas vydrží úplně všechno, jen ho nesmí otrávit jedovatá voda, nebo sežrat kočky. Proto je dobré před zimou celé jezírko důkladně vyčistit. Sinice v jezírku nejsou, ale dlouhá řasa docela roste. V takové louži ji ale snadno udržím na uzdě občasným sběrem. Jezírko je na plném slunci, takže je v něm na povrchu voda, jako kafe. Listy leknínu ale pokrývají většinu hladiny, takže stíní a hlouběji je voda znatelně chladnější. Každý večer je dopouštěno automatickou závlahou, jiný pohyb vody, natož pak nějaká filtrace nejsou. Prostě téměř bezúdržbový biotop. Mě to takhle funguje. Jediný problém je dlouhá řasa.
Tady je foto.
Zdraví-Jarda Slatiňany.

host - 208.130 (?), 4.8.2012 15:08

Dobrý den, mám takovou betonovou kaluž s leknínem na skalce, objem max. půl kubíku. Z jara jsem tam zkusil dát dva karasy a za měsíc za dva už jich tam bylo jak hnoje. Tak rozdáváme, rozdáváme ale nějak jich je tam pořád víc. Jinak krmíme pravidelně tak obden. Filtraci rovněž nemám, takže být Vámi, nebojím se toho. Hezký den

host - 191.3 (?), 3.6.2018 16:43

karasi prežijú všetko :D osobná skúsenosť, nehorázne znehodnotujú kvalitu vody 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty