Chemie do jezírka

Ligor - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 25.177 (?)
15.9.2015 17:14

Buď malý výkon UV lampy, nebo nešikovná instalace a nebo i občasná chyba, UV záživka nemá neomezenou životnost ale pouze v řádu tisíců hodin. Mám odzkoušeno že mi UV zářivka vydrží cca 1,5 sezóny, ale to je hodně individuální číslo. Hodně záleží kolik hodin se svítí, jak často atd... a samozřejmě pokuď je zanesená trubice tak svítíte k ničemu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 15.9.2015 15:55

Ten přípravek je řekl bych "divácky zajímavý". Který jiný přípravek dáte do jezírka, a do minuty vidíte, že se něco děje. Bublinky ze dna, špína na hladině. Otázka je ale, kolik té špíny to opravdu vynese nahoru, a kolik jí zůstane dole na dně. Každý kdo někdy držel v ruce vysavač si asi o tom poměru udělá představu docela dobrou.
Kyslík do vody dodává, to je pravda. Ale v trochu jiné formě než asi myslíte.

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 15.9.2015 16:02

Kelys > Existují i UV lampy, které se instalují před filtr, na samotíž.  Otázka, zda je účinější lampa před nebo za filtrem je myslím věčná :) a není na ní jednoznačná odpověď. Každé řešení má nějaké výhody a nějaké slabé místo. Nejčastější důvod, proč UV lampa nepomůže, je buď její malý výkon, nebo nešikovná instalace

Ligor - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 25.177 (?), 15.9.2015 17:14

Buď malý výkon UV lampy, nebo nešikovná instalace a nebo i občasná chyba, UV záživka nemá neomezenou životnost ale pouze v řádu tisíců hodin. Mám odzkoušeno že mi UV zářivka vydrží cca 1,5 sezóny, ale to je hodně individuální číslo. Hodně záleží kolik hodin se svítí, jak často atd... a samozřejmě pokuď je zanesená trubice tak svítíte k ničemu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků1:13
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz