Brouk v jezírku
|
|
|
|
host - 26.10 (?) 13.10.2008 23:23
Dobrý den,
my tyto brouky (jak jsem se dočetla potápníky) máme v koupacím jezírku také. Jezírko máme pátou sezónu a objevili se letos. Jsou dost velcí, děti jsou z nich paf.. Zahrnuli je do svých "her", kdy chytají mraky pulců, šnečků, vodoměrek, broučků do kyblíčků a odnáší do rybníka přes cestu. A stále je všeho plné jezírko...:-). Jinak je pravda, že se toho k nám stahuje spoustu - od užovek, žab, brouků a jezírko si oblíbil též ledňáček a kupodivu žluna. Protože máme jezírko vzadu za domem a rybník před domem - tak někdy máme žabí koncert stereo - a je to někdy úžasný, co dovedou!
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.238 (?), 18.9.2008 20:35
skuste si vygooglit obrazok (google images) jeho larvy. Nieco velmi osklive!
|
|
|
|
|
|
|
host - 49.247 (?), 18.9.2008 21:42
Je zajimave ze s timhle "broukem" jsme kazdy rok bojovali v bazenu - ktery byl samozrejme chemicky osetrovan (savo, driv i skalice, octan), vubec jim to nevadilo, ale nas to tehdy hodne rozcilovalo. Doufam ze k memu budoucimu jezirku taky prileti:-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.15 (?), 19.9.2008 7:27
Já už jsem měl obavu, že se zde diskutuje o nechtěném vetřelci, a hledáte návod jak ho zlikvidovat. Uff naštěstí je to jinak, máte rádi přírodu tak jako já a to je dobře. Na zkoumání bych doporučil miniponorečku a nechat se poněkud zmenšit řídící věžička letového provozu vážek by taky nebyla špatná a mohly by v ní pracovat zmiňované žabičky :-) Z.M.
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.238 (?), 19.9.2008 9:38
Tento potapnik patri k najvacsim vodnym chrobakom na svete. Vacsi je uz len vodomil (nieco podobne cierne o cm vacsie) a aj ten zije v nasich vodach. Asi je vodomila menej a mozno je chraneny.
|
|
|
|
|
|
|
host - 61.106 (?), 13.6.2010 13:27
Tyto potápníky nutno odstranit ihned po objevení se v jezírku, protože nakladou vejce a vylíhlé larvy jsou nesmírně dravé a žravé, zlikvidují vše, na co stačí. Mám v jezírkách plno larev vážek, ale ty i přes svou dravost nejsou takovou hrozbou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.2 (?), 13.6.2010 15:03
Mám otázku, ohľadne potápnika a lariev komárov -žral by ich? Máme pri záhrade močiar, ktorý v lete vysychá, takže aj napriek čistej vode tam ryby neprežijú. Nejaké žaby tam sú-ale málo-voda je pomerne studená a je tam málo slnka. V rámci biologického boja proti komárom, ktorým sa tam dosiaľ ako jediným darí, rozmýšľam o nasadení potápnika -len si musím naštudovať, či znesie aj chladnejšiu vodu...
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.1 (?), 1.2.2009 14:46
Potápníků vroubených jsme toto léto měli v rybníčku desítky, ne-li stovky, ale postupem času jich neustále ubývalo, jak si na nich ryby pochutnávali :-). Ale i přesto jich tam zbyla spousta. Jenom nevím a docela by mě zajímalo, jestli přezimují zavrtáváním se do bláta, nebo jak to dělají. Doufám, že se tam ukáží i tento rok :-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 26.10 (?), 13.10.2008 23:23
Dobrý den,
my tyto brouky (jak jsem se dočetla potápníky) máme v koupacím jezírku také. Jezírko máme pátou sezónu a objevili se letos. Jsou dost velcí, děti jsou z nich paf.. Zahrnuli je do svých "her", kdy chytají mraky pulců, šnečků, vodoměrek, broučků do kyblíčků a odnáší do rybníka přes cestu. A stále je všeho plné jezírko...:-). Jinak je pravda, že se toho k nám stahuje spoustu - od užovek, žab, brouků a jezírko si oblíbil též ledňáček a kupodivu žluna. Protože máme jezírko vzadu za domem a rybník před domem - tak někdy máme žabí koncert stereo - a je to někdy úžasný, co dovedou!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|