Mno teraz máme hned lepší obraz o veci.
Ako tak pozerám tak pokiaľ sa bahno nedostane von, tak bude jazierko celkom plytké.Cez leto by to ani nevadilo, ale také veľké jazierko si pýta aj ryby.
Pokiaľ by ste chceli aj chovať ryby tak by bolo dobré jazierko vyčistiť a nemuseli by ste dávať ryby na zimu von (pokiaľ to teda budú také, čo sa dokážu zazimovať).140cm ako ste písali, že by bolo po odstránení bahna bude stačiť.
Aj ked je jazierko veľké ja to vidím jedine tak, že treba zvolať známich na brigádu (kúpiť basu piva
) a manuálne bahno vyčistiť.Ono to nevizerá až tak hrozne, ale pokiaľ by ste chceli toto odkaliť tak budete:
1.potrebovať hodne vody, hlavne silný prúd vody (čo by teda pri potoku nebol možno problém aj za použitia čerpadla)
2.odkaliť také množstvo bahna dá určite viac práce ako ho od tiaľ manuálne vyhádzať.
Než by ste ho začali čistiť, možno by nebolo zlé ho trošička nechať vysušiť a potom vykopať na novo.
Alebo je ešte jedna varianta, zohnať niekoho kto má UNC-éčko taký ten malý nakladač a skúsiť to vyčistiť z brehu, aspoň z veľkého bahna.To jazierko vyzerá celkom pekne.Čo by som ja dal za to, keby som mal blízko alebo súčasťou potok.Bola by škoda to nechať tak...
Ono ja sa Vám nečudujem dá to určite veľa práce, ale potom ked budete pri takom jazierku večer grilovať, tak sa tomu skoro nič nevyrovná.