Aqua Jet Venturi provzdušnění rybníčku

host - 177.97 (?)
28.4.2011 21:00
Tak sem koupil stejny difuzor, jine vzduchovadlo - 70l a vysledek je zhruba stejny i na melcine v minimalni hloubce vali bublinky jen cca z horni poloviny valce. Prekvapilo mne jak jsou bubliny velke - ocekaval sem neco jak u akvarka z kaminku :-) a ony jsou to bubliny tak pulcentimetrove... no asi to tak ma byt.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 177.97 (?), 17.4.2011 12:29
Myslel jsem si to, nemuzete dat na vase stranky ci youtube video jak ten kompresor a valec funguje? Taky to zvazuju, premyslim jestli nekoupit ten cinsky kompresor. Nevite neexistuje nejaka poucka co je optimalni vzledem k hloubce umisteni kamene/valce - mnozstvi dodavaneho vzduchu a mnozstvi predaneho kysliku vode? Tzn. kdyz bude valec/kamen umisteny 2cm pod hladinou bude vykon kompresoru maximalni ale okisliceni vody diky minimalnimu vodnimu sloupci pres ktery vzduch prochazi bude mizive, naopak kdyz bude valec nekde v metru a pul bude se kompresor trapit ale vzduch co projde pres valec udela diky vysokemu vodnimu sloupci maximalni praci - jak urcit idealni pomer? Diky

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 18.4.2011 17:59

Tak už je to tam. Vzhledem k tomu, jaký tlak vytváří kompresor se nejvíc bublinek tvoří ve 120 cm hloubce. Myslím, že i cesta bublinek je dost dlouhá a poměrně razantní, protože se na hladině dělá viditelný kopec z vody. Trochu jsem pokusoval, natáčel podvodní kamerou a foťákem. Výsledek je na videu na mém kanálu Youtube. Líbí se mi, že na přenos vzduchu se nepoužívá žádná tenká hadička, ale zahradní hadice 3/4, takže nedochází k dušení kompresoru.

host - 177.97 (?), 18.4.2011 22:08
Diky za info, pisete ze ten valec by se hodil spis pro silnejsi kompresor, co by se tedy hodilo vic pro tento? (mensi valec?)

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 19.4.2011 19:39

Menší válec, tedy difuzor, nemají, pokračují délkou 80 cm a 100 cm. Spíš by to chtělo jen trochu silnější dmychadlo, aby se lépe využily vzduchovací schopnosti tohoto difusoru. Není to ale bezpodmínečně nutné. I toto spojení je super vzhledem k tomu, jak pěkně to vzduchuje. Kam se hrabou úzké hadičky a malé vzduchovací kameny.

host - 177.97 (?), 28.4.2011 21:00
Tak sem koupil stejny difuzor, jine vzduchovadlo - 70l a vysledek je zhruba stejny i na melcine v minimalni hloubce vali bublinky jen cca z horni poloviny valce. Prekvapilo mne jak jsou bubliny velke - ocekaval sem neco jak u akvarka z kaminku :-) a ony jsou to bubliny tak pulcentimetrove... no asi to tak ma byt.

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 28.4.2011 21:32

Takže moje pokusy měly smysl. V té hloubce 120 cm asi optimální tlak okolní vody přinutí přiváděný vzduch probublat celým povrchem difuzoru a tím dojde k rozmělnění bublinek. Ty se pak cestou ve vodním sloupci nejspíš trochu pospojují, takže u hladiny jsou znatelně větší, než jsou na tom mém videu přímo u difuzoru. Možná tomu pomáhá i větší výkon Vašeho dmychadla. Na škodu to ale podle mě není, pěkně to cvičí s vodou a ve větším prostoru.

host - 217.129 (?), 28.4.2011 21:53

Skusim vas potesit. Velke bublinky mozu znamenat aj cistejsiu vodu. Ak je vo vode vela organickych necistot ako su proteiny... voda viac peni a male bublinky su stabilnejsie, pretoze cista voda ma vysoke povrchove napatie. Ako pisal Jardo nespajaju sa. Znecistena voda je obcas ako v pivecku. Tvori sa pena.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
MRAZUODOLNÉ TRUBKY31.10.2024
VÝPLŇ MEZI SCHODNICEMI31.10.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup29.10.2024
Železný kůň husqvarna15.10.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika