Zámková dlažba a plevel
|
|
|
|
host - 216.41 (?) 17.11.2012 18:28
Dobrý den, měli jsme stejný problém, který se tu řeší. Zarůstání dlažby mechem a plevelem. Také jsme to řešili "vydloubáváním", zaléváním chemií a dalšími "speciálními" radami, které kdo poskytl. Když nám došla trpělivost, rozhodli jsme se zámkovku vyčistit a přespárovat novým pískem. Při hlednání toho správného písku, jsem narazil na firmu, která prodává spárovací hmotu na zámkovku a zaručuje zabránění prorůstání plevelu. Vyskoušeli jsme to na terase cca 40m2 a za celý rok vůbec nic. Letos na jaře, jsme přespárovali i dvůr a chodníky a máme klid - za celý rok, vůbec nic. Konečně něco co nám fakt pomohlo déle než pár měsíců. Materiál vřele doporučuji menuje se Riverpox a moc nám pomohl. Doufám, že bude stejně účinný i dále. M.R.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.78 (?), 25.6.2008 9:52
Ocet asi nebude to nejlepší. Sice odstraní plevel, ale delším působením bude mít vliv i na samotnou dlažbu a ta se začne drolit a rozpadat.
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.2 (?), 9.8.2012 12:09
Znovu dobrý den, a zase reaguji na příspěvek, kde pisatelka píše, že na radu maminky, zředit ocet a polít. Jasně to je to co jsem psala, nutno použít správný keramický písek, který je kyselý a plevel dokud kyselost nezmizí neroste. A potom tedy buď polít zředěným octem-octovou vodou a nebo ošetřovat chemickými postřiky.
Jitka
|
|
|
|
|
|
|
bunny - Zlatý Zahrádkář (813) - 176.182 (?), 16.6.2008 23:44
tiez mame s tym problem, pouzivali sme pred tym nejaky postrek na burinu, ta burinka sice zvadla, vyschla ale zostala tam, cize tak ci tak ju bolo treba vytrhat... teraz pouzivam ocot ale plati to iste, vyschme to, ale trhat to treba tak ci tak, kedze v medzerach ta burina zostava, len je sucha... predpokladam, ze ked pouzijem Roudap, tak to bude to iste, alebo sa mylim? ako odstranit potom tu suchu burinu? pozametat, ci? uz padol doma aj navrh tu zamkovu dlazbu prec a urobit vsetky chodniky z kamena :(((
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 195.142 (?), 1.7.2008 10:22
Použil som polymérovú škárovaciu hmotu vdw 840, odvtedy mám pokoj s plevelom a chodníková dlažba je aj krajšia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 195.142 (?), 4.7.2008 10:50
Na letáku firmy Gericom sa píše, že má priepustnosť l2 l/m2
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.220 (?), 12.5.2012 9:32
Ahoj, měl jsem podobný problém. Zámkovka byla položená podle doporučení výrobcem, ale zejména na severozápadní straně domu (návětrná strana) opakovaně rostl plevel a mech. Odstranění plevele nějakým "fungicidem" čištění rotační tryskou a vmetení nového Si písku sice zabralo "jen" celý víkend. Za rok jsem to však musel opakovat a to mě už fakt nebavilo. Objevil jsem firmu CONDECOR IPS (výrobek je z UK). Nátěr jsem provedl podle doporučení a od té doby mám klid... žádný plevel, žádný mech, žádný sanitr a navíc mi ten jejich výrobek zvýraznil a sjednotil barevnost dlažby. Můžu jen doporučit...
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.41 (?), 17.11.2012 18:28
Dobrý den, měli jsme stejný problém, který se tu řeší. Zarůstání dlažby mechem a plevelem. Také jsme to řešili "vydloubáváním", zaléváním chemií a dalšími "speciálními" radami, které kdo poskytl. Když nám došla trpělivost, rozhodli jsme se zámkovku vyčistit a přespárovat novým pískem. Při hlednání toho správného písku, jsem narazil na firmu, která prodává spárovací hmotu na zámkovku a zaručuje zabránění prorůstání plevelu. Vyskoušeli jsme to na terase cca 40m2 a za celý rok vůbec nic. Letos na jaře, jsme přespárovali i dvůr a chodníky a máme klid - za celý rok, vůbec nic. Konečně něco co nám fakt pomohlo déle než pár měsíců. Materiál vřele doporučuji menuje se Riverpox a moc nám pomohl. Doufám, že bude stejně účinný i dále. M.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|