Dobrý den příteli,
Abych reagoval, i když později, na Váš příspěvek, někdo prosil o radu a zkušenosti, tak jsem předal vše co vím. Ohledně chemie, na výše psané první pokusy jsem žádnou chemii nepoužíval, šlo o poměr atd...
Ohledně písku, použil jsem betonový, který mi zbyl ze spodní vrstvy podlah. Bílý jsem ho označil proto, že mi při objednávce mi nabízeli i jiné barvy, prý také betonové. Poměr písku vůči cementu jsem naopak navyšoval, co to udělá za 2-3 roky, jak vy říkáte, to bohužel netuším. Zjistíme to až za 2-3 roky.
Návodů na internetu je spousta, ovšem pokud si lidé nic neozkouší, vznikají z nich brouci pytlíci, kteří pak v diskuzích vše kritizují. Čili k laborování - ano, jsou odzkoušené postupy, ale jistě si uvědomujete, že i ty musel někdo vymyslet a vyzkoušet. Lidé kteří se pouze učí nazpaměť postupy... nechme je dělat za minimum u pásu a věnujme se tomu trošku pečlivěji.
Těším se na Vaši odpověď
Kuba
Pro zakladatele tématu: definitivně souhlasím s tím, že na větší plochy se vyplatí zakoupit hotovou dlažbu. Jednu formu jsem poškrábal šroubovákem, abych nasimuloval opotřebení. Dlažba už nejde vyklepnout, respektive po vyklepnutí má narušený povrch.