Formy na výrobu zámkové dlažby

host - 199.214 (?)
17.6.2009 19:32

Dobrý den (nebudu psát příteli).

V podstatě jde o to že něco vyzkoušíte, pracně vyrobíte a vydláždíte a za pár let (pravděpodobně ale po jedné zimě) zjistíte že se někde stala chyba. Dlažba byla po odlití pěkná, proč se tedy po jedné zimě drolí? Kde jsem já Brouk Pytlík PRÁCE VŠEHO DRUHU udělal ale chybu? Možná tam mělo ještě něco být? Co ale? Možností je spousta a laborovat můžete v podstatě stále. Jde jen o to že nic nového nevymyslíte. Už je to prostě vynalezeno.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 116.150 (?), 12.6.2009 16:22

Dobrý den příteli,

Abych reagoval, i když později, na Váš příspěvek, někdo prosil o radu a zkušenosti, tak jsem předal vše co vím. Ohledně chemie, na výše psané první pokusy jsem žádnou chemii nepoužíval, šlo o poměr atd...

Ohledně písku, použil jsem betonový, který mi zbyl ze spodní vrstvy podlah. Bílý jsem ho označil proto, že mi při objednávce mi nabízeli i jiné barvy, prý také betonové. Poměr písku vůči cementu jsem naopak navyšoval, co to udělá za 2-3 roky, jak vy říkáte, to bohužel netuším. Zjistíme to až za 2-3 roky.

Návodů na internetu je spousta, ovšem pokud si lidé nic neozkouší, vznikají z nich brouci pytlíci, kteří pak v diskuzích vše kritizují. Čili k laborování - ano, jsou odzkoušené postupy, ale jistě si uvědomujete, že i ty musel někdo vymyslet a vyzkoušet. Lidé kteří se pouze učí nazpaměť postupy... nechme je dělat za minimum u pásu a věnujme se tomu trošku pečlivěji.

Těším se na Vaši odpověď

Kuba

Pro zakladatele tématu: definitivně souhlasím s tím, že na větší plochy se vyplatí zakoupit hotovou dlažbu. Jednu formu jsem poškrábal šroubovákem, abych nasimuloval opotřebení. Dlažba už nejde vyklepnout, respektive po vyklepnutí má narušený povrch.

host - 199.214 (?), 17.6.2009 19:32

Dobrý den (nebudu psát příteli).

V podstatě jde o to že něco vyzkoušíte, pracně vyrobíte a vydláždíte a za pár let (pravděpodobně ale po jedné zimě) zjistíte že se někde stala chyba. Dlažba byla po odlití pěkná, proč se tedy po jedné zimě drolí? Kde jsem já Brouk Pytlík PRÁCE VŠEHO DRUHU udělal ale chybu? Možná tam mělo ještě něco být? Co ale? Možností je spousta a laborovat můžete v podstatě stále. Jde jen o to že nic nového nevymyslíte. Už je to prostě vynalezeno.

host - 147.170 (?), 20.11.2010 19:42

Tak tohle nechápu, snad má člověk právo napsat sem své zkušenosti a jak to bude za pár let, tak to nám ten člověk může za pár let napsat, ale vaše vize do budoucnosti mě překvapují... když již vše bylo vymyšleno, tak nechápu, proč se vůbec do této debaty zapojujete...

host - 160.168 (?), 25.2.2011 15:36

Soused šetřílek si dělal zámkovou dlažbu doma vždy po práci.Dělal 70m.2roky to kuchtil míchačka jela jako o život.No a ještě není konec zimy a už zametá... A to měl od výrobce forem přesný návod a postup.

host - 130.5 (?), 3.3.2011 11:08

Nedívej se pouze k sousedovi přes plot, uváděj zde vlastní zkušenosti. Pokud nějaké jsou. Dovedu si představit, že jsi bohatší, než soused, dlažbu sis koupil, nechal položit a nyní máš docela radost, že se sousedovi možná něco nepodařilo. A nezametá jen křemičitý písek do spár? Možná, ale o tom zřejmě nemáš ani páru. 

host - 130.5 (?), 3.3.2011 11:02

Před lety jsem od souseda dostal 4 ks forem 35x35x50 na dlaždice, jinak by je vyhodil. Neměl jsem ani páru, jak se to míchá, jenom jsem smíchal 3:1 beton, dal do forem, prochu je protřepal a nakonec "uvibroval" poklepem kladiva na železnou desku. Zkoušel jsem tak asi 40 kusů. Žádná chemie, byl jsem LAMA. Nebyl jsem spokojem s kvalitou vzhledu, protože obšas u některých nebyl vylitý rožek, jindy byla vidět struktura zrna. Tak jsem je použil jako "chodník pro psa" okolo plotu, ať po dešti neběhá v blátě. Je to již 5-tá zima, žádná se nedrolí, nepraskla a jsou viditelůně stejné jak před lety. Dnes si odlévám dlažbu aobklady sám, vyrobil jsem si "vibrolis" podle vzhledu profesionálního stroje, jen na vibrace používám 450W motor ze sekačky. Již používám i chemii, tedy provzdušňovač a superplastifikátor, podle potřeby separátor, sem tam i barvu Fronton. Dělám i vícebarevný obklad 30mm, sice je doplňková barva pouze mírně pod povrchem, ale to nevadí. Stejně obklady po nalepení na zeď penetruji. Jde to, když jsi šikovný kutil. Je to odskoušené a nejen mnou. Dělá to dnes více a více domkařů.

host - 160.52 (?), 21.6.2012 18:04

dobry den ja tam davam přísady do betonu orychlovače, tvrdidla,fibrin a pak jen pořadně zvybrovat

host - 87.194 (?), 22.10.2013 20:06

koupil jsem staré formy abych to zkusil jestli se to vyplatí, nepoužívám beton tak jak se prezentuje ale míchám kamenný prach s cementem 1 :4 a zatím si nemůžu stěžovat, při pokusu po měsíci provrtat to příklepovkou jsem zjistil že po dvou minutách jsem do dlažby udělal důlek 1cm vrtákem průměr 8mm, takže na kraje musím vyrobit formu, recept jsem dostal od jednoho starého němce

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz