Cestičky z bobrovek?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Chalupář - Stříbrný Zahrádkář (303) - 111.89 (?), 13.3.2009 21:49, zobrazeno: 13147x
Budu likvidovat střechu z bobrovek, odhadem asi 30 m2. Napadlo mě, že bych je využil na zahradní cestičky. Moje představa je taková, že bych vykopal rigol s hloubkou odpovídající jejich šířce, do toho bobrovky stavěl nastojato a pak zasypával pískem.
Vypadá to jako poměrně pracný proces a nerad bych se po půl roce dočkal nějakého nepříjemného překvapení. Zajímalo by mě, jestli někdo něco podobného realizoval a jak se to osvědčilo.
Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
MArty - Stříbrný Zahrádkář (111) - 187.141 (?), 14.3.2009 11:05
Myslím, že by to mohlo vypadat hezky, jen mám poznámku: obávám se, že po nějakém čase se budete proklínat až budete spáry mezi bobrovkami čistit od plevele.
Tašky bych asi skládal do čtverců a ty dával kolmo k sobě (podobně jako jsou někde skládány parkety
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.10 (?), 20.3.2009 21:30
Podle mne to není nejlepší řešení:
a) každá má na konci zub, takže by se to muselo skládat buď s mezerami nebo postupně. A mezery = plevel; skládat to postupně bude docela náročné na kraji (začátku)
b) Jsou na jednom konci obloukové - nebude to problém? (a opět mezery = plevel)
c) postupně se to od kraje začne bortit (rozevírat) a bude to křivé
d) pevnost staré bobrovky také nebude valná, takže se nahoře začne drolit
e) otázkou zůstává, co se bude dít, pokud to bude trvale ve vlhku?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Chalupář - Stříbrný Zahrádkář (303) - 111.89 (?), 20.3.2009 22:11
a) Plevel mě netrápí, glyfosát je všemocný .
b) Myslím ne, zahradní cestička nemusí být přesná na milimetry.
c) Dalo by se to asi obložit/podepřít kameny, to mě ale předem nenapadlo... díky.
d) a e) jsou právě ty faktory, které mi od začátku vrtají hlavou, takže bych potřeboval nějakou reálnou zkušenost. Ad e), jedna z možností je využít bobrovky v dešťovém stínu.
Otevřeně řečeno, nejjednodušší by pro mě bylo naházet je do kontejneru a nechat odvézt na skládku 
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|