Zámková dlažba u zapuštěného azura - hutnění

host - 113.68 (?)
17.10.2013 18:16

Já bych řek, že s tím budete mít problém pořád a zhutnit to nepůjde tak lehce. Myslím, že jste měl bazén dokola obetonovat a měl by jste pokoj. Teď se ještě může stát pokud jste bazén postavil letos a obsypal až po vrch taky letos a upustil vodu. tak aby se vám ten bazén nezbortil dovnitř. Ten plech je docela tenký a ten tlak nemusí vydržet. už jsem to jednou zažil kdy si nás pozval na zadláždění bazénu a po zhotovení bazénu ho majitel napodzim upustil a všechna dlažba se rázem ocitla v bazénu. Prostě stěny bazénu ten tlak nevydržely a to byl plastový, ale taky chtěl ušetřit a neobetonoval to.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 37.207 (?), 2.10.2013 8:25, zobrazeno: 11647x

Dobrý den, máte někdo zámkovku kolem zcela zapuštěného kulatého azura? Jde mi o hutnění štěrku - teď je voda upuštěná na zimu takže to nepůjde, i když je kolem bazénu ještě tlustý polystyren tak po zkušebním stlační štěrku se bazén vyboulil. Mám strach že stejně až to bude napuštěné tak s tím budou problémy. Jak jste postupovali u hutnění? Bude tam cca 15 cm štěrku 8/16mm které se mají hutnit a 4cm 2/4mm. Trošku doufám že by to mohl uplácnout sníh přes zimu...

host - 113.68 (?), 17.10.2013 18:16

Já bych řek, že s tím budete mít problém pořád a zhutnit to nepůjde tak lehce. Myslím, že jste měl bazén dokola obetonovat a měl by jste pokoj. Teď se ještě může stát pokud jste bazén postavil letos a obsypal až po vrch taky letos a upustil vodu. tak aby se vám ten bazén nezbortil dovnitř. Ten plech je docela tenký a ten tlak nemusí vydržet. už jsem to jednou zažil kdy si nás pozval na zadláždění bazénu a po zhotovení bazénu ho majitel napodzim upustil a všechna dlažba se rázem ocitla v bazénu. Prostě stěny bazénu ten tlak nevydržely a to byl plastový, ale taky chtěl ušetřit a neobetonoval to.

host - 37.207 (?), 22.10.2013 12:13

aha tak to jsem nenapsala - obetonovaný je cca 10 cm betonu + polystyren 5cm hned za nopokou, ale kůli možné výměně folie není obetonován až nahoru, beton končí asi 10 cm pod okrajem, tam kouká jen polystyren a ten se trochu vyboulil když jsme to tam zkušebně silně nadupali.  Ale ono se to nějak už docela ušlapalo tak možná se to ani hutnit moc nebude muset, bude se tam jen chodit, zátěž minimální. Takže spíše na jaře napustit, dosypat jemný štěrk a pokládat - sníh tu 8/16 štěrk snad taky uplácne?...

host - 113.68 (?), 26.10.2013 14:33

Sníh Vám nic neuplácne. A ten beton máte po celém obvodě a na celou výšku bazénu? Jestli ano tak mi není jasné jak se Vám to mohlo vypouknout dovnitř. Ten beton jestli na celou výšku bazénu musí to hutnění vydržet a nepustí to dovnitř ani omylem.

host - 37.207 (?), 28.10.2013 20:09

je to betonované po celém obvodě, ale bazén je v mírném kopci, takže na druhé straně končí obetonování místama skoro 20 cm pod okrajen a štěrk je tam teď tedy cca 7 cm jen přes polystyren - a tam jsme štěrk nohou zadupli a fakt to i přes polystyren udělalou bouli... Možná že žába nedá takový tlak na jedno místo... jak jsme psala je to plechové azuro, nikoli plast :(

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz