Dělalo mě to také - poklička co se do ní nasadí hadice vysavače nebyla správně přicuclá ve skimeru a podsávala. Po menší úpravě té pokličky vysavač saje jako ďas :-) a vše ze dna dočista odsaje. Už to nasazení pokličky do skimeru (při běžící filtraci) musí být cítit, jak ji to přicucne. Filtraci mám Millenium 8m3/hod.
Když mám připojený vysavač na filtraci tak mi připadá že to vůbec nesaje.Samozřejmě jsem nejdříve zalil hadici vodou a pak připojil ke skimeru.Ale nějak mi to nejde.Můžete mi někdo poradit jak postupujete a jestli opravdu vysajete ze dna všechny nečistoty?děkuji
Dělalo mě to také - poklička co se do ní nasadí hadice vysavače nebyla správně přicuclá ve skimeru a podsávala. Po menší úpravě té pokličky vysavač saje jako ďas :-) a vše ze dna dočista odsaje. Už to nasazení pokličky do skimeru (při běžící filtraci) musí být cítit, jak ji to přicucne. Filtraci mám Millenium 8m3/hod.
Hadici plním vratnou vodou z trysky - je to raz dva napněné a odvzdušněné, pak dlaní uzavřu hadici, přejdu ke skimeru a rychle napojím do víka sání :-)
Taky ten vysavač plním přes vratnou trysku, ale když jej potom nasadím na skimmer tak začne vysavač vysávat, ale slabě a jde hodně slyšet jak do filtrace jde vzduch. Když chci sundat ten talíř ze skimmru tak to nejde je to přicucly jako čuně a musím vynaložit hodně síly abych to sundal. Tak nechápu proč mi to tak dělá
Pokud si myslíte, že to nikde nesaje jinde než přes vysavač, pak je pravděpodobně nějak poškozena membrána ve vysavači, prasklá, nebo něco podobného, já jsem ji už z podobného důvodu 2x měnil.
Já nemám poloautomatický vysavač. Mám klasický manuální Star Vac od Marimexu. Jestli nebude problém v tom připojení, že mi vlastně hadice jde přes hranu bazénu do skimmeru.
No, v návodu je psáno, že se má připojit buď přes to plastové koleno nebo právě přes tu hranu jak to mám já. Zkoušel jsem to přes to koleno, ale i když mám vodu v půlce skimmeru tak po připojení toho talíře do skimmeru bez te hadice tak mi zaplá fitrace nasala vzduch přes ten otvor toho talíře a byl konec. Tak jsem to začal dělat přes tu hranu. Musím to ještě vyzkoušet přes to koleno a naučit se to. Dělám to poprvé tak vychytávám mouchy