voda v bazénu
|
|
|
|
host - 107.197 (?) 30.6.2008 11:38
Dobrý den, řešil jsem stejný problém - voda neměla jiskru. Po zimě, sundaná plachta, voda čistá, jen na dně usazeniny. Dopuštěno, vyluxovano, chlor šok, upravit ph atd. Vš vypadalo v pohodě, pak v dubnu jak bylo moc pylu, voda úplněne zelenala (krasná zelená jak jezera v Alpách). Znovu chlor šoky, vločkovače, luxování, filtrace, všecho zabralo, jen voda neměla jiskru. Byla pruhledna, na dno bylo vidět v pohodě, jen ta jiskra nebyla. Celá rodina byla docela otrávená, koupat se v tom dalo normalně, ale tem pocit nebyl dokonalý. Vyrazil jsem tedy do prodejny, odkud máme bazen, vylíčil jsem celý proces údržby. Odpověď prodavače - a skalici jste zkoušel? My ji tam na prodejně sypem do bazenů taky, jenom to nesmime nikomu říkat. Takže: objem bazenu 29 kubíků, 5 mírně vrchovatých kávových lžiček modré skalice rozpustit do kyble s vodou, večer jsem to nalil do bazenu po celem obvodě, zamichal, nechal puštěnou filtraci a druhý den, když jsem přijel na zahradu po obědě - zázrak. Voda s jiskrou jak na prospektech. Vlezli jsme tam hned, vlasy i plavky žádnou jinou barvu nedostaly. To bylo na konci května, od té doby jen občas doplnit tabletu s chlorem a jinak pohoda v křišťálové vodě při 27 stupních Celsia. Zdraví PM.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 99.106 (?), 24.6.2008 16:53
Dobrý den, nevíte jak moc vadí když máme tvrdou vodu? - myslím tím jak je ovlivněno působení přípravků na úpravu vody. Je nutné tvrdost snižovat - dopouštím vodu ze studny, která je samozdřejmě velmi tvrdá. Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 107.197 (?), 30.6.2008 11:38
Dobrý den, řešil jsem stejný problém - voda neměla jiskru. Po zimě, sundaná plachta, voda čistá, jen na dně usazeniny. Dopuštěno, vyluxovano, chlor šok, upravit ph atd. Vš vypadalo v pohodě, pak v dubnu jak bylo moc pylu, voda úplněne zelenala (krasná zelená jak jezera v Alpách). Znovu chlor šoky, vločkovače, luxování, filtrace, všecho zabralo, jen voda neměla jiskru. Byla pruhledna, na dno bylo vidět v pohodě, jen ta jiskra nebyla. Celá rodina byla docela otrávená, koupat se v tom dalo normalně, ale tem pocit nebyl dokonalý. Vyrazil jsem tedy do prodejny, odkud máme bazen, vylíčil jsem celý proces údržby. Odpověď prodavače - a skalici jste zkoušel? My ji tam na prodejně sypem do bazenů taky, jenom to nesmime nikomu říkat. Takže: objem bazenu 29 kubíků, 5 mírně vrchovatých kávových lžiček modré skalice rozpustit do kyble s vodou, večer jsem to nalil do bazenu po celem obvodě, zamichal, nechal puštěnou filtraci a druhý den, když jsem přijel na zahradu po obědě - zázrak. Voda s jiskrou jak na prospektech. Vlezli jsme tam hned, vlasy i plavky žádnou jinou barvu nedostaly. To bylo na konci května, od té doby jen občas doplnit tabletu s chlorem a jinak pohoda v křišťálové vodě při 27 stupních Celsia. Zdraví PM.
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.2 (?), 1.7.2008 13:29
Dobrý den,
můžu se zeptat jaký máte bazén? Podle objemu to asi nebude jen nějaký nafukovací. Chystáme se pořídit si bazén a když jsem se ptala prodejce na případné používání Sava nebo skalice, tak to zavrhoval. Tak by mě zajímalo, ve které firmě to funguje jak popisujete. Díky JZ.
|
|
|
|
|
|
|
host - 107.197 (?), 1.7.2008 14:21
Ovál, 7,30*3,70*1,20 hloubka. Firmu neřeknu, protože jsem slibil technikovy, že ho "neprásknu". Já se jinak při údržbě řídím jejich návody, během loňska i letos mi to fungovalo bez problémů (až na tu jiskru). Vím, že sousedka má nafukovací, asi 3 metry v průměru. Používá Savo, dávkování od oka a je spokojená. Já jsem radši, když vím, kolik a čeho tam mám nalít. Ale to bylo vlastně jen po zimě, jinak si vystačím s tabletou chloru a občas trochu Ph+.PM
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.2 (?), 1.7.2008 15:21
Tak to jste opravdu solidární, zřejmě máte bazén plastový - svařovaný? My teď pořád váháme nad bazénem z Mountfieldu, lanaří nás na poskládaný z nějakých bloků a do toho folie, ale musím říct, že mně se dizainově víc líbí jednolitá vana. Na ten první zase dávají dlouholetou záruku, takže já i tak trochu sonduju, kdo má jaké zkušenosti s materiály, z kterých se bazény vyrábějí. Ten druhý je sklolaminátový.
Tak kdyby byly i nějaké zkušenosti ohledně materiálů, tak za ně budu ráda, než podepíšem smlouvu, to už by bylo pozdě bycha honiti.
Díky JZ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 99.106 (?), 2.7.2008 14:12
moc prosím o radu - vždy když bazén vyčistím, tak za krátkou dobu (3 - 4 dny se začne opět zelenat (vyskakuje mi pH - možná to je důvod), jak často filtrovat - mám automatický chlorátor (dávám do něj chlorové tablety)a filtrace běží cca 2 hod ráno a 1 hod večer. nevíte proč mi pořád leze nahoru pH a zelená voda? Tvrdost vody je dost vysoká cca 23 (nějakých stupňů :o) Díky za odpověď
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.1 (?), 3.7.2008 9:47
dobry den, mam otazku nemohli jsme vycistit bazen, trochu sem si tady precetl rad a uz to zacina k necemu vypadat, zbavil jsem se ras a ted jsem do bile vody nasypal vlockovac, hodinku nechal pustenou filtraci a pak vypl, v noci se na par hodinek opet zapla, mel by byt ten vlockovac spis pri vypnute filtraci nebo pri zapnute?a jeste je lepsi tekuty nebo granulovy vlockovac, dik za rady
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|