Voda pod bazénem

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?)
30.6.2011 14:50
Pokud byl před postavením bazénu písek suchý a neprolili jste ho během napouštění, tak je asi jasné, že tam díra bude. S tím prosáknutím jsem moc nepochopil, jak to myslíte. Máte na mysli vzdušnou vlhkost? Ta přeci kondenzuje na chladnějších předmětech. No i když po napuštění z vodovodu nebo studně by to dno asi bylo o dost studenější než okolí, takže kondezace by asi možná byla. Nevím, jen tak uvažuji. Každopádně únik vody můžete zjistit měřením výšky hladiny, ne?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

danatoma - (19) - 103.252 (?), 30.6.2011 14:38, zobrazeno: 4795x

Dobrý den vespolek!

Mám problém s nadzemním nafukovacím bazénem - průměr 4.57m výška 122 cm.

Podklad máme písek, na něm podkladová plachta. Napustili jsme tak 10 cm vody - srovnali dno a zítra chceme naplnit - což je cca 14 m3 vody.

Jenže... asi po třech hodinách jsem zjistila, že pod bazénem je voda. Nenašla jsem nikde žádnou prasklinu, dírečku - nic...

Je možné, že by prosákla voda zespoda z písku tím, jak se ta trocha vody zahřála?

Bazén jsme pořídili minulé léto a vůbec jsem si takovéhle věci nevšímala. Voda okolo bazénu byla, ale přičítala jsem to tomu, jak děti v bazénu vyváděly a také když napršelo.

Prosím, poradíte?

Děkuji MOC!!!

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?), 30.6.2011 14:50
Pokud byl před postavením bazénu písek suchý a neprolili jste ho během napouštění, tak je asi jasné, že tam díra bude. S tím prosáknutím jsem moc nepochopil, jak to myslíte. Máte na mysli vzdušnou vlhkost? Ta přeci kondenzuje na chladnějších předmětech. No i když po napuštění z vodovodu nebo studně by to dno asi bylo o dost studenější než okolí, takže kondezace by asi možná byla. Nevím, jen tak uvažuji. Každopádně únik vody můžete zjistit měřením výšky hladiny, ne?

danatoma - (19) - 103.252 (?), 30.6.2011 14:57

Písek není úplně suchý - dá se říct, že jen na povrchu. Napouštěli jsme vodu ze studny a ta je hodně studená. Takže by tam kondenzace být mohla.

Měření mne napadlo až když jsem odeslala příspěvek. Ono té vody mohlo být asi tak 1 možná 2 litry. Změřila jsem a budu čekat...

Moc děkuji, že jste mi napsal

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025