Podobné dotazy jsem měl před rokem také, a to přímo na majitele zařízení na principu elektrolýzy(v našem případě Biopool), ale hlavně přímo na firmu, která je vyrábí. V dotazu jsem se zaměřil na účinky dezinfekční, změkčování vody, zásadní náhradu chemie a v našem případě podstatný dotaz, zda alergik nebude mít problém, resp. zda to bude pro něj vhodné, klasické chlórování není, to jsme věděli. Po kalendářním roce provozu mohu konstatovat, že jsme udělali dobře, že jsme přístroj pořídili. Vše funguje jak má. Ohledně obsahu mědi ve vodě jsem se také ptal, zda to nevadí. Bylo mi odpovězeno, že absolutně ne, neboť obsah CU ve vodě je několikanásobně nižší aby to vadilo, navíc bychom museli tu vodu pít, a to v řádu stovek litrů ve velmi krátké době, aby se nějak účinky projevily. Tyto informace jsem si ověřil i z jiných zdrojů. Montáž zařízení je velmi jednoduchá, přesto je vhodnější, aby to udělala osoba, která má základní znalosti ohledně spojování plastových materiálů a dobré znalosti při zapojování el. zařízení. Zařízení je funkční pouze tehdy, pokud běží filtrace, tím se voda dostává do kontaktu se 2 elektrodami a je dezinfikována. Do vody jde nízké - neškodné, stejnosměrné napětí a samotný přístroj má zástrčku na připojení do sítě. Já jsem to řešil tak, že jsem zásuvku zapojil na el. připojení k filtraci a tím se zařízení zapíná samo, dle chodu filtrace. Zařízení je v podstatě bezúdržbové, elektrody je možné očistit solným roztokem do skimeru - několik lžiček, zatím jsem to nedělal a po cca uváděných 2-3 letech provozu se mají spotřebovat elektrody. Měď je ve vodě ve formě, která není stálá a je třeba ji dodávat neustále do vody, takže nedochází k hromadění, nebo nárůstu koncentrace. Výměna elektrod je snadná, což je zřejmé z obr. Celkově mohu toto zařízení doporučit, ale vycházím z vlastních zkušeností a je možné, že např. nesprávný postup při údržbě bazénové vody - např. po zimě se nevysají usazené zbytky do odpadu a ponechají se jako zdroj tvorby řas, a pod. a tak bude účinnost zařízení ovlivněna. Spotřeba chemie se snížila cca na uváděných 5%, ale hlavně skončilo koupání ve vodě, která je cítit chemií. Pro představu jsem Vám nafotil několik obr.