Příprava pro zapuštěný bazén a následná úprava
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 84.190 (?), 21.3.2016 11:51
To mě vždycky rozesměje.Udělat drenáž, protože spodní voda je svinstvo.A tu pouštět do jímky.Nejlépe do takové, která leží ve spodní vodě.Už si tu vzpoměl někdo na obklad z EPS, aby voda nechladla?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.122 (?), 21.3.2016 21:52
Zdravím,
děkuji za názory, drenáž jsme vůbec tedy neplánovali... Ještě jedna věc, ohledně štěrku, jakou frakci máme zvolit pod beton, je to tak nějak jedno? Zítra budu asi objednávat.
Děkuji Jarda.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.248 (?), 22.3.2016 6:09
A také by to chtělo trochu pokory a přijmout názory někoho jiného. Ale jak tu procitam diskuse vy prostě máte ten nejvymazlenějši bazén pod sluncem. Ale nezlobte se na mě při pohledu na foto co tu všude cpete větší kýč už jsem dlouho neviděl. V jednoduchosti je krása toď můj názor.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 84.190 (?), 22.3.2016 7:03
To bude asi tím, že jiný bazen než svůj jste asi nikdy neviděl.Už jste někdy odčerpával spodní vodu?Když vypnou proud, tak se mi dno bazenu tlakem vyboulí, nebo rovnou bazen vyplave?Spodní voda někde končí a rozumě uvažující zhotovitel bazen posadí nad tuto hladinu.Dneska je moda perlinka, nopovka,drenážní hadice a lidi to tam cpou, obalujou,odčerpávají.Neví kam, neví proč.Jen to četli.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.122 (?), 23.3.2016 11:49
Zdravím,
tak právě jedu objednat štěrk, předpokládám, že stačí výška nějakých 5 cm? A druhá důležitější věc, máte nějakou radu, jak poté bazén obsypat betonem, ale abych nemusel zalívat celou díru, kam by toho padlo mraky? Jak udělat nějak okolo něj dokola prstenec, jestli to píšu správně a za ním dosypat hlínou, aby se to celé nezbortilo?
Děkuji předem.
Jarda
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.122 (?), 23.3.2016 12:25
Tak nyní jsem se dozvěděl, že štěrk má význam pouze v případě, kdybychom měli spodní vodu a udělat v něm i vývod, je to možné? Pokud jí nemáme, stačí tedy udusat zeminu a poté zalít betonem?
Ještě jednou děkuji.
Jarda
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.248 (?), 23.3.2016 13:09
My jsem také jen žabakem zpevnili a nalili tak 10 cm betonu
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.122 (?), 23.3.2016 13:14
Děkuji za info, já zase nakonec asi pro něj pojedu, co jsem se bavil s hodně dobrým známým, tak by ho rozhodně dal, že to napomůže i rozložení hmotnosti, tak vezmu, tu tisícovku neřeším, jen jsem myslel, aby to nebylo k ničemu nebo naopak na škodu, pokud neplánujeme žádné drenáže ;-)
Jarda
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.248 (?), 23.3.2016 17:26
Mohu se tady také na něco zeptat jaký písek je vhodný pod fólii u bazénu Azuro. Bazén bude položen na betonovou desku plus textilií v mountfildu nám řekli že bude stačit dva kolce. Teď mají v obi buď zasypovy nebo písek do dětských piskovišť, který bude výhodnější.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |