Ahoj, zvažuji možnost schovat filtraci pod zem do nějaké šachty. Když jsem se by zeptat tak septiková šachta o průměru 1m x 1m s víkem z plastu a chtějí za to 6000kč. Nemáte někdo nějaký levnější nápad? Ta cena je větší jak bazén co jsem koupil Azuro 400
Tam kde svařují bazény, tak z materiálu o síle 6 mm dělají šachty na filtraci a ta příjde mnohem levněji.Zkusím napsat AB Plast Sebranice, mají provozovnu Pohodlí u Litomyšle, třeba to zas nesmažou.Jsou i na internetu.
Plastové šachty, ať již na vodoměr nebo zhlaví vrtu, jsou obvykle dost problematické, neboť v nich dochází k silné kondenzaci vody (která nemá kam odtéci). Vhodnější (a levnější) je použít betonové skruže se štěrkovým dnem.
Taky jsem o tom uvažoval, ale jak zajistit nádobu s pískem proti mrazu.I když vodu vypustím tak bude písek vlhkej a může vlivem velkejch mrarů prasknout.
Tiez som robil zo strateneho bednenia, 4x 25cm tvarnice + 10 cm na zelezobetonove veko, o rozmere 1.25 x 1.25 m, s cca 15 cm strkovym drenaznym podsypom aj dookola. V sachte mrzne tak do 30cm, nizsie uz nie, takze cerpadlo ani nevyberam
Já dělal šachtu betonových tvárnic, ale zateplování jsem nijal neřešil. Mám za 14let vyzkoušené, že když se dobře vypustí voda z čerpadla a z filtrace, tak přežijí mráz - 22°C. Dno šachty mám z betonu na štěrkovém loži, ze kterého je ještě vedena drenážní trubka na případný odtok vody.