Dobrý den, pokud je parazit zbarvený do červena (což podle fotky tak vypadá), mohlo by se jednat o nitěnku. Určitě Vaše kamarádka ale zanedbala péči o vodu v bazénu jako takovou. Marcela
Tento druh parazita sa do bazénu dostene prostredníctvom hmyzu, trošku podobnému mravcovi s krídlami. Nachádza sa v jeho vnútri a je to jeho prechodné vývojové štádium kedy tento parazit prinúti tento lietajúci hmyz nájsť vodnú hladinu a defakto sa utopiť. Následne s neho vylezie a hľadá ryby pretože jeho ďalšie vývojové štádium prebieha v rybách. Pre ľudí by mal byť neškodný aj keď v bazéne to vypadá dosť nechutne. Hneď ako uvidíte na hladine plávať tento mravcom podobný hmyz, vylovte ho a skúste ho rozpučiť a nájdete v ňom tochto tenučkého dlhého bieleho parazita.
Dobrý den, je to přesně tak. Do sitky jsme vylovili letajícího mravence, který plaval na povrchu vody v bazene a lezla z něho ta bílá nit. Nevíte zda je to pro člověka opravdu neškodné? Dnes tam dovadely deti, urcite se i trochu vody napily. Na netu nemůžu dohledat co to přesně je za parazita.
Dobry den mi sme tiez nasli v bazene nejake cervy viete mi niekto poradit ci sa v nom mozme kupat??? Bazen mame len 3 dni a vodu sme pustali z vodovodu... za odpoved dakujem Marta
Strunice(Mermitroidea) parazitují na hmyzu či plžích. Ač je to v bazénu nechutné vám nic nehrozí. Nalejte savo, mrtvoly vylovte a další den se můžete koupat.
Dobrý den, prosím, můžete pomoci a napsat, co je to za živočicha? Poslala mi to kamarádka s dotazem, že jej našla včera v bazénu. Přiznám, se, že doopravdy nevím. Děkuji předem za odpověď, hezký den Pelnářová
Dobrý den, pokud je parazit zbarvený do červena (což podle fotky tak vypadá), mohlo by se jednat o nitěnku. Určitě Vaše kamarádka ale zanedbala péči o vodu v bazénu jako takovou. Marcela
Dokáže někdo poradit mě, bazén úprava slanou vodou filtrace 6hodin denně 12m3/hod, pH tvrdost, solinator koncentrace soli 5-6% přes noc se mi vždycky objeví v bazénu tvorové viz foto cca 3-4nn cca tak 5-10 jedinců nevím jestli se tam vylíhnou nebo vlezou, zastřešení mám, jedině z venku pod terasou, jsou stočení, myslel jsem šneci, ale nejsou to nemá někdo zkušenost,