Přeji Všem krásné slunné dny u či v bazénu.
Pane Janovský sehnání či koupení je nejlepší u distributora chemikálií. Já jsem koupil 50 L soudek a rozdělil jsem se, tak že mě vyšel 1L na cca 80 Kč. Jinak se dá sehnal za rozumnou cenu do 200Kč/1l a to vám vydrží na pěknou dobu.
Musíte si dát pozor na prodejce kteří to prodávají pod jménem MMS, ty chtějí za to až 400Kč/100ml. Na to bacha.
Může to koupit třeba u firem (chemikálie a laboratorní potřeby) BRENNTAG; DORAPIS; LIKOCHEM; EURO-ŠARM; MACH CHEMIKÁLIE; FICHEMA; FISHER SCIENTIFIC; a další.
Chloritan sodný (NaClO2) se prodává většinou tekutý, ředěný na cca 24,5%, v této formě je bezpečný, ve vyšší koncentraci je nebezpečný (to ani nekoupíte), nebo v prášku, ten vám vydrží ne zlaté časy.
Nebo si kupte v lékárně nebo na internetu : Desam Solid- sáček 7,5g cca 11Kč na 1m3, (5 krát účinnější, než přípravky na bázi chlóru). Jak jsem psal výše.
Tuto sezónu jsem nedal zatím žádnou jinou chemii do bazénu, jenom přidávám do lahvičky (tekutém stavu) 20ml kyseliny citrónové (nebo Kyselinu chlorovodíkovou neboli kyselinu solnou- HCL) a Chloritan sodný 24,5%. Vzduchovým motůrkem tlačím plyn který se vyvine při chem. reakci do vodovodní zpátečky z filtračního okruhu do bazénu. Voda je pořád čistá, musí se jenom častěji luxovat dno. Podle mne, na dně častěji se vytvářejí shluky velikostí 5mm x 1mm, odumřelých nežádoucích sraček. Použití dávám na večer do rána, když není den na koupání nechávám to dál a pak zbytek vyliju do bazénu. A pořád jsem i moje rodina, mezi vámi.
Touto metodou (ClO2 neboli Oxid chloričitý) je jeho účinnost ve vodě mnohem krát delší než proti běžnými přípravkami. Vždyť se používá, běžně i ve vodárenství - úpravny vody: dezinfekce pitné vody ve veřejných zdrojích. Oxid chloričitý je také lepší než chlor, pokud se pracuje v prostředí s pH nad 7 (studniční vody, kde je tvrdá voda běžně, jako u mne), v přítomnosti amoniaku a aminů a/nebo pro likvidaci biofilmů ve vodovodních distribučních systémech.
Pak, nemusí te, snižovat pH v bazénu a vodu nechat, aby byla zásaditější (čili vyšší pH). pak se jenom koupat a docílíte Alkalicky zivotny styl, svého těla.Velmi prospěšná je zásaditá koupel s vodou pH 7,5 do 8,5,Při nichž se kyseliny v těle, povrchově vylučují pokožkou a tělo srovnává pH, tím proběhne odkyselení a očista těla..Ale to jé jiné téma.
Tak přeji čistou vodu.
Kečup