Mléko (zakalená voda) v bazénu
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.68 (?), 15.7.2012 13:42, zobrazeno: 93342x
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat co je nejlepší na "mléko" v bazénu? Bazén jsme měli zelený, vyčistili jsme ho savem orginál, změřili jsme PH a chlor hodnoty byli v normě i přes to je bazén ne zcela krásně průzračný. Máme použít modrou skalici či jen nějaký projasňovač? Nebo stačí jen filtrovat?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kečup - Bronzový Zahrádkář (73) - 16.118 (?), 19.7.2012 13:22
Dobrý den..Když váš bazén dostane jinou barvu (zelenou, šedou, kalnou) nepadejte panice. Jak jsem psal v jiné diskuzi.Kupte si Síran Hlinitý Al2(SO4)3,(známej jako kamenec). Používá se především jako flokulační (vločkovací) činidlo při čištění pitné a odpadní vody a jiné. V důsledku hydrolýzy klesne pH. Běžná dávka se dává 0,1 – 10,0 mg/l, může te i více podle znečištění. Rozředit v teplé vodě v kýblu a rozlít po hladině. Rozmíchat vodu a hlavně vypnout filtraci. Voda se zakalí do bílé barvy, jako kdyby to bylo mléko. Nechat 24 h. ustát, nechat vodu v klidu, nabalí na sebe nečistoty, které ze dna vysajete. Já vodu netlačím přes filtr ale ven. Voda dostane jiskru, je jako křišťál a změkne pH. Koupíte to u dobré drogérii. Já ji nakupuji váženou v drogéri v ul. Zlatnická, okolo 40 Kč za kilo. Ale pozor podle EU musíte mýt kyblíček označený i s logem jak značí bezpečnostní list. Už to není že vám to dali do igelitky. Jinak nádobu vám prodají ale bude vás to stát jako 1 kg vločkovače.
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.33 (?), 19.8.2012 15:38
siran hlinity nie je kamenec
|
|
|
|
|
|
|
host - 13.10 (?), 19.8.2012 14:55
Na mlecny zakal pouzivam HCl 31% - Kys. Solnou. na 3 a pul kubiku davam 1 litr kyseliny. Ted jsem mel bazen mlecny tak, ze nebylo videt na konec ruky. Po aplikaci kyseliny zakal OKAMZITE a pred ocima mizi. Jak aplikuji: Zapnu filtraci, necham "rozhybat" vodu, kys. liju dokola, hlave ne pres steny a jakmile ji tam mam celou, filtraci na pul hodiny vypnu. Pote zapnu a do dalsi pul hodiny mam kristal. Samozrejmosti je pred aplikaci kyseliny mit namerene spravne hodnoty tvrdosti i ph. Nemusi byt predtim vubec aplikovany chlor, da se to delat se zachlorovany bazenem i bez zchlorovani. Pokud bazen nemam zachlorovany, po odmlecneni naliju savo do bazenu, den na to muzu pridat tabletu a sem v pohode :)
S
|
|
|
|
|
|
|
ve.ri - (32) - 168.38 (?), 25.8.2012 14:25
Tak jsem zkusila toto aplikovat na mléčný zákal v bazénu, sice jen poloviční dávku ale i tak bez zjevného účinku. Tak nevim co s tim dělat. Marně se pokouším už 14 dní tento zákal zlikvidovat všemi zpoůsoby
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kečup - Bronzový Zahrádkář (73) - 16.118 (?), 25.8.2012 18:15
Použila jste vločkovač, nebo Síran Hlinitý (vetčinou je to stejné)? Jak sem vám radil nebo poradil p. J.S.
Kečup
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|