Kde vzít vodu do bazénu 20m3?

host - 233.105 (?)
3.5.2011 8:33
Bazen napouštím hadicí 3/4 z řádu.Trvá to asi 10 hod.a voda je čistá.Pokud bude léto jako v loni, budete bazén spíše odpouštět.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 194.163 (?), 30.4.2011 17:15, zobrazeno: 12190x
Zdravím, přemýšlím, jakým způsobem napustit vodu do našeho nového bazénu o objemu 20m3. Studnu nemáme a napustit vodu z hadice mi přijde hodně časově náročné. Ptal jsem se i na naši nejbližší vodárně, kde mi ale řekli, že celková cena mi vyjde na 4.000,- Kč. Přemýšlím i co dobrovolných hasičích v naší obci, jenže mám strach co se kvality vody týče. A hydrant nikde v okolí nemáme. Poraďte mi prosím, jak mám postupovat v mém případě a jak jste postupovali vy? Děkuji Petr

host - 225.45 (?), 30.4.2011 18:27

normalne si ho napoustim z vodovodu hadici a taky si tu vodu zaplatim z hydratu by to byla kradez

IvanHorseman - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 78.38 (?), 30.4.2011 19:19

Tuto otázku je dobré si klásti před budováním bazénu. Neznám vzdálenost, ale nejlépe coulová hadice by to za cca 20 hodin mohla zvládnout. Jakékoliv jiné regulérní řešení přijde dráže.

Ivan

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 30.4.2011 20:29

Pro inspiraci a značné ušetření nákladů : napouštíme a dopouštíme bazén dešťovkou přes předřazený filtr. Tím docílím jednak vodu zadarmo, dále voda má příznivé pH a snadno se udržuje, voda příjemně voní, jako kdysi v otevřených koupalištích a rybnících a hlavně, stěny bazénu jsou bez jakýchkoliv usazenin !!. Přeji příjemné chvíle odpočinku a relaxu. 

předfiltr
předfiltr
uzávěr předčištěné vody - přívod přímo z boku do skimeru
uzávěr předčištěné vody - přívod přímo z boku do skimeru
po zimě je třeba nechat umýt střechu a potom ještě vyčistit filtr
po zimě je třeba nechat umýt střechu a potom ještě vyčistit filtr
snadná demontáž a montáž, filtrační plocha  - netkaná textílie, snadno se proplachuje, zachytí nečistoty a má velký průtok filtrované vody
snadná demontáž a montáž, filtrační plocha - netkaná textílie, snadno se proplachuje, zachytí nečistoty a má velký průtok filtrované vody

host - 194.163 (?), 1.5.2011 21:26
O coulové hadici jsem také přemýšlel, ale od sousedů jsem také slyšel, že když v je v provozu vodní tok moc dlouhou dobu, může se stát, že voda poteče rezavá. Nerad bych tímto, až se ráno probudím, měl bazén jako ve filmu "Kurva hoši gutentag". Petr

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 23.66 (?), 1.5.2011 23:03

Tak my vodu napouštíme klasicky tou hadicí. Když ráno začneme, k večeru je hotovo. Práce s tím není, časové ztráty také ne, jen jdu občas vodu zkontrolovat. Provoz bazénu, když chcete mít perfektní vodu je vždycky drahý. Když u nás sedí návštěva u bazénu a lebedí si jak je to úžasné, tak jim říkám, že bazén bych doporučila jen "nepříteli". Je to paráda, ale i starost.

host - 233.105 (?), 3.5.2011 8:33
Bazen napouštím hadicí 3/4 z řádu.Trvá to asi 10 hod.a voda je čistá.Pokud bude léto jako v loni, budete bazén spíše odpouštět.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz