Ahoj poradí někdo všude tu čtu jak je keramzit lepší než písek do pískové filtrace k bazénu, ale spíš to je horší voda je lehce kalna. Vloni jsem koupil keramzit měl zrnitost 3-6 mm tak jsem si myslel že to mám špatnou zrnitost tak jsem letos koupil keramzit 1-2 mm menší zrnitost jsem nenašel a moc to nefunguje voda bych řekl že je spíš horší než u pískové náplněně. Poradí mi někdo kdo ho používá?? když ho všichni chválí tak hledám co mám špatně. Ještě jsem zjistil že jsou 2 druhy keramzitu co mám já tak to vypadá jako bilý kámen drcený a ještě je jeden druh co vypada jako hnědé granule ale oba se prodávají pod stejným názvem. Poradí mi někdo kdo s ním má zkušenosti??? Moc děkuji
Dobrý den, tak to slyším poprvé, že někdo používá keramzit?! Písková filtrace je jednoduše na písek. Ale je pravda, že spousta lidí si vymýšlí různé "ptákoviny". Proč nedáváte písek? Marcela
Zřejmě si popletl dva různé názvy pro dvě různé věci. Zřejmě myslel Zeolit. Ten je účinnější než křemenný písek, ale taky dražší. Ale já používám ten křemenný a každý rok dávám nový. A nemám nejmenší problém.
Neřekla bych, že je to kvůli ceně. Ale písek je jemný, proto je i filtrace kvalitní. Navíc, pokud filtr pročisťujete, tak není třeba písek měnit každý rok. Tedy alespoň tak to dělá u nás servis, ale samozřejmě je to věc názoru. Marcela