Betonový bazén, vykachličkovaný s přelivovým žlábkem

host - 78.162 (?)
19.7.2010 9:44

Ved pisem ze sa vyraba aj aqafin na lepenie obkladaciek v bazenoch, a co sa tyka zliabku v urovni hladiny to sa uz nerobi ani na velkych bazenoch (plaveckych), dnes sa robi prepad hladiny cez rosty okolo bazenu. Ak chcete mat hladinu nizsie ako okraj bazenu tak zabudovat skimmer, tam sa nasledne pripaja aj mechanicky robot na vysavanie dna, to treba robit tak raz za tyzden aj castejsie. Chapem ak si chcete vybudovat bazen sam ale odporucam nechajte si technologiu navrhnut od firmy co sa s tym zaobera vyhnete sa roznym problemom a sklamaniu pri prevadzke.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 11.13 (?), 23.6.2010 9:47, zobrazeno: 17029x

Dobrý den,

o stavbu bazénu se zajímám již nějaký pátek. Bohužel nenacházím někoho, kdo má zkušenost s bazénem z železobetonovou konstrukcí a s obložením klasickým obkladem (Dlažba + obklad).

Výhoda je zcela jistě ta, že můžete vyrobit v podstatě jakýkoliv tvar...

Dále nenacházím diskuze k bazénům s přelivovým žlábkem.

Chci postavit bazén o rozměrech ca. 8 x 4 m a hloubkou od ca. 2 m do 1 m. Nenašel jsem výrobce, který by toto vyrobil. Chci také přelivový žlábek.

Poradí mi někdo? Máte někdo nějaké zkušenosti s takovýmto bazénem?

Předem děkuji za Vaše odpovědi a zdravím Vás

petr.cihlar@basf.com

host - 16.1 (?), 23.6.2010 10:13

a nebola by lepsia namiesto obkladu stresna folia? predsa len je maksia, podklad sa v podstate nemusi specialne upravovat, aurcite aj lacnejsia...

azrael

host - 11.12 (?), 23.6.2010 10:55

Zdravím,

a co si mám představit pod pojmem střešní fólie? Namísto keramického obkladu?

Tomu opravdu nerozumím...

Díky pc

host - 16.1 (?), 24.6.2010 15:24

predstavte si foliu, ktora sa pouziva namiesto lepenky ako hydroizolacia plochych striech..napr. fatrafol

host - 11.13 (?), 25.6.2010 7:03

Zdravím,

díky za tip, ale toto není opravdu moje představa. Nejde o to, udělat to za každou cenu co nejlevněji, ale tak, abych se na to mohl alespoň dvacet let s klidem na duši koukat...

Bazén v mých rozměrek a dle mých požadavků je investice v řádu stovek tisíc... a uznejte, že tato, či jiná fólie na střechu, či jezírko by tomuto moc neprospěla. Kdybych dělal bazének třímetrový čvachtací, tak snad ano...

Díky a věřím, že se ozve také někdo, kdo má nějaké zkušenosti.

host - 16.1 (?), 25.6.2010 10:41

myslite, ze strecha domov sa preraba kazdych par rokov? :-) zivotnost folie bude urcite dlhsia, ako par rokov.

doporucujem sa pozriet na riesenie bazenov na plavarnach, kupaliskach.. v drvivej vacsine je na nich natiahnuta prave folia, je to hlavne koli lahsej udrzbe oproti obkladu, a nizsiemu riziku urazu (je daleko maksia)

inak ak uz zvazujete investicu radovo v stovkach tisic, tak preco nejdete do nerezoveho bazenu na mieru? dnes uz je ponuka celkom zaujimava, aj ked ceny nerezu isli za posledny rok cosi hore

host - 244.115 (?), 25.6.2010 20:01

zdravim,

zajímám se o to samé i když ne v tak velkém provedení. informace též uvítám.

zkuste se zatím mrknout sem

host - 78.162 (?), 30.6.2010 14:48

Vyraba sa hmota na lepenie obkladaciek bazenov je to Aqvafin je ich viacero druhov vyrobca poradi, ja mam nater aquafinom 2K/M no a kto to urobi, no tazko povedat ja som si to robil cele sam(obkladacky som zavrhol) Aquafin vyraba Schomburg (nemecka firma najdete na nete cez google zadajte aquafin 2K/M) poradca a predajca aquafinu mi hovoril ze obkladacky sa kladu des vecsinou okolo bazenu a prekritie hladiny koli jednoduksiemu cisteniu okraja hladiny ale nemusi to tam byt. Moje skusenosti su vyborne tesni to tak ako vyrobca pise a drzi to na vsetkom na plastovych fitingoch a nerezovych castiach a podobne.Je to nezavadne tesnia sa s tym aj nadrze na pitnu vodu maju k tomu farbyva ja mam biobazen ten je modry a jazierko je zelene, vzniklo to prestavbou starsieho bazenu v ktorom drahsi sklolsminatovy nater vydrzal dva roky a majstri tvrdili ze nas to prezije.Takze mozem to len odporucat.Teraz je to magnet vsetkych deti z rodiny.

host - 244.115 (?), 8.7.2010 17:47

mě se ale obkladačky líběj hlavně z hlediska designu. astatní ať už nátěr nebo fólie mě neláká.

host - 78.162 (?), 19.7.2010 9:44

Ved pisem ze sa vyraba aj aqafin na lepenie obkladaciek v bazenoch, a co sa tyka zliabku v urovni hladiny to sa uz nerobi ani na velkych bazenoch (plaveckych), dnes sa robi prepad hladiny cez rosty okolo bazenu. Ak chcete mat hladinu nizsie ako okraj bazenu tak zabudovat skimmer, tam sa nasledne pripaja aj mechanicky robot na vysavanie dna, to treba robit tak raz za tyzden aj castejsie. Chapem ak si chcete vybudovat bazen sam ale odporucam nechajte si technologiu navrhnut od firmy co sa s tym zaobera vyhnete sa roznym problemom a sklamaniu pri prevadzke.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků1:13
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz