Bazén Azuro 405 - teče?

host - 145.15 (?)
6.9.2011 15:03

Tak jsme podali reklamaci, MT ji přijal, protože vypadá, že to teče u trysky a mají se přijet podívat a opravit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 145.15 (?), 1.9.2011 11:50, zobrazeno: 25809x

Dobrý den,

od května máme nový polozapuštěný bazén Azuro 405. Poslední 4 dny nám ubývá poměrně viditelně voda - za 12 hodin cca o 2 cm výšky hladiny při vypnuté filtraci. Jediné vysvětlení mě napadá díra ve folii. Ale nechápu, kde by se tam vzala. V bazénu se koupou jen 2 děti a vždy pod dohledem a v bazénu mají jen nafukovací lehátko a míč.

Všechny hadice okolo filtrace a napojené na solární panely jsou naprosto suché takže variata, že by voda někde unikala při filtraci je nulová a jak jsem psala výše již jsme schválně nechali filtraci vypnutou a voda je pryč. Spodek schůdků mám obalený, aby na dnu folii nepoškodily.

Máte někdo podobnou zkušenost? Nevíte jak se to v tomto případě s reklamací?

Díky za reakce. Lenka

host - 245.29 (?), 2.9.2011 13:46

Tenhle bazén prodává MT a to bude asi dost problematická reklamace.

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 242.39 (?), 2.9.2011 21:01
Mám tento bazén již 6 let (a stále dobrý) a už čtvrtým rokem řeším díru ve dně (kterou jsem si způsobil levným čerpadlem při čištění). Díra je tvaru V v délce 5 cm. Každé jaro tam pečlivě nalepím záplatu a do tří měsíců se záplata odlepí. Zbytek sezóny už jedu bez záplaty (fólie sa začala nad hladinou rozpadat, takže na jaře už musím koupit novou). Za doby provozu s odtrženou záplatou nepozoruji nějaký větší ůnik vody. Pravděpodobně tlak vody tlačí na izolační podložky a větší množství vody přes trhlinu neodchází. Moje děti bazén nijak nešetří a schůdky mám zcela bez ochrany. Za celou dobu nedošlo k poškození fólie (kromě již zmíněného čerpadla). A to je ta levnější, světle modrá. K většímu poklesu hladiny dochází jen za velmi teplých dnů, kdy odpar může udělat i několik centimetrů za den. Vzhledem k průběhu letošního léta by to mohlo být vysvětlení Vašeho úniku.

host - 145.15 (?), 3.9.2011 9:49

Děkuji za reakci. Bohužel za celé 3 měsíce nebyl úbytek tak velký jako poslední týden a to byla vedra mnohem vyšší. Už jsem se ptala přímo u MT a dávají od toho ruce pryč s tím, že není možné, aby nějaký svár povolil apod. že tam musí být námi udělaná díra. Díru, že jsme si udělali prstýnkem nebo hodinkami, a že máme hledat. Když jsem oponovala, že se v bazénu koupou jen dvě malé děti a ty hodinky ani prstýnky nenosí tak mi opět odpověděli, že je to naše chyba a z jejich strany se dočkáme max. rady jak nalezenou díru zalepit.  Takže jsme se z bazénu moc dlouho netěšili:-(

host - 245.29 (?), 3.9.2011 13:04

Ještě bych se podíval kolem vratné trysky, zda jak děti skotačí se něco trochu nehnulo a neuniká kolem ní.Jinak jak jsem psal v předchozí reakci, MT se k tomu hlásit nebude i když je třeba záruka 7 let.Bohužel už mám takové zkušenosti.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.89 (?), 4.9.2011 8:13
Já jsem tuto plast folii lepil pod vodou, je na to lepidlo. Musíte opravdu hledat a hlavně nečekejte možnost reklamace. Nám se udělaly vodorovné trhlinky po roce na 3 místech. Je to levný předražený šunt s nálepkou vysoké kvality. Ale filtrace vydržela, schůdky rezivěly před očima a to jsem je používal jen min dobu na vstup a vylezení z bazénu a oplachoval je... obr jejich stavu mohu doložit. Podle mě, po srovnání s jiným bazénem je to sice o hodně levnější, ale přesto hodně drahé z pohledu životnosti spotřební zboží. Taky Vám voní voda plastem? Jeho poločas rozpadu je velmi rychlý a stárne a křehne a praská, UV ochrana na místech nad vodou, tam je to poznat, je minimální a pokud vypouštíte vodu, zakrývejte.

host - 245.29 (?), 5.9.2011 13:00

S těma schodama je to pravda a navíc ještě odešel kondezátor u motoru filtrace.První byl dotaz jak je to zapojeno, že to bude určitě špatně, ale po doložení, že to je jejich montáž stejně uznaná reklamace nebyla.Jedině vyměnit celé čerpadlo za své, prý je vadné běžným opotřebením.Jenom ve zkratce stačilo vyměnit kondezátor v motoru čerpadla a chodí dál. 

host - 145.15 (?), 6.9.2011 15:03

Tak jsme podali reklamaci, MT ji přijal, protože vypadá, že to teče u trysky a mají se přijet podívat a opravit.

host - 245.29 (?), 7.9.2011 9:50

Tak dejte vědět jak to dopadlo.

host - 145.15 (?), 15.9.2011 20:31

V MT reklamaci přijali a bazén na vlastní náklady opravili. Musíme dopustit vodu a doufáme, že to bude ok. Takže zatím spokojenost s jejich přístupem.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz