Existuje nějaká odrůda rhododendronu, která snese slunné stanoviště?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 194.92 (?), 23.5.2014 6:40
Děkuji, mrazuvzdornost rhododendronů je také důležité znát. Okopíruji sem alespoň závěr článku:' Mezi nejodolnější řadíme zástupce catawbiense hybridů. Zcela bez poškození přezimovaly kultivary ‘Lees Dark Purple’, ‘Roseum Elegans’, ‘Humboldt’ a ‘Catawbiense Album’. Do této skupiny patří i ‘Antonín Dvořák’ jako zástupce smirnowii hybridů.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.38 (?), 7.5.2014 23:19
Určitě ten catawbiense grandiflorum vám tam přežije, pokud budete dostatečně zavlažovat. Jámy nemusí být přehnaně hluboké, ronďáky koření mělce, spíš je mulčovat na kopec. Záleží ale i na tom, jakovou máte svou zem a jestli bude nutné udělat i drenáž z vrstvy štěrku. Pokud to není hutný slín, jako mám já, tak v pohodě, jen přimýchat hodně rašeliny, popřípadě hrabanky... dle možností. Ronďáky mi vysadili zahradníci v podstatě do čisté rašeliny a přestali mi živořit až od doby, kdy jsem je začala vyloženě stlát, silnou vrstvou slamnatého koňského hnoje (alespoň rok mi ležel v hromadě)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.197 (?), 8.5.2014 12:55
Na jedné zahradě bude něco jako jíl, takže tam asi budu muset dát štěrk, ale ta druhá zahrada bude asi normální hlína. Kde koupím ten koňský hnůj a musí být nějak odleželý? Všude píšou, že po výsadbě nemusím tak rok přihnojovat. A ta hrabanka co to je a kde to seženu?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 179.172 (?), 13.5.2016 19:50
Existujú aj rododendrony na slnečné stanovište, celkom dobrý výber má Havlis firma v ČR, majú napísané, kttoré na aké stanovište, v Taliansku dole na najlsnečnejšom mieste medzi panelákmi rrástol trojmetrový rododendron, asi to bude aj vlhkým vzduchom pri mori, na slnku ich treba pravidelne zalievať dažďovou vodou, inak nemajú pekné listy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.105 (?), 23.5.2016 9:39
Neporadím, ale na chatě v Jeseníkách rostou a bohatě kvetou už 30 let na plném slunci. Co tak mohlo byt v té době k sehnání? Dnes bude určitě lepší výběr i informace. Nemají žádnou péči, posledních pár let obrané odkvetlé květy, ale ani to ne u všech, nedá se tam dostat. Jsou ve svahu, do dvou metrů od jeho úpatí. Pravděpodobně chytají nějakou spodní vodu.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|