Azalka - problemy

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?)
16.4.2008 20:09

Je možné, že půda obsahuje nadměrné množství vápníku. Při nadměrném množství vápníku v půdě kořeny trpí nedostatkem železa. Proto je vhodné přihnojit rostlinu hnojivem s vyšším obsahem železa.  Přes zimu mohlo také dojít k přemokření - podle toho jaké u vás byly srážky?  Také zkuste okolo azalek odhrnout část půdy a nahradit ji rašelinou. Musíte to zkoušet - těch příčin může být víc, ale napadlo mě toto nejdůležitější.   Zdravím - Daniela.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

dafa - (48) - 109.6 (?), 16.4.2008 15:58, zobrazeno: 12575x

Dobry den,

poradi nekdo jak na azalku? Mam na zahone 3x rododendron a 2x azalku. Rododendrony jsou celkem v pohode, kvetou, zadny naznak nejakych vetsich problemu. Azalky tam mam tretim rokem. prvni rok byly vysazene na jare, kvetly bohate. Druhym rokem vubec nekvetly, letos jsem koukal, ze maji spoustu hnedorezavych, suchych listu. Ostrihal jsem je v domneni, ze jsou umrzle, ale objevily se dalsi a dalsi. Maji nasazen jeden kvet na obou rostlinach. Nevim co s nimi. priom minuly rok jsem je hnojil hnojivem pro azalky. Pravdou je, ze puda je mirne zasadita. Ph nekde kolem 7-8. Urcite neni kysela. Ale prekvapuji me prave ty rododendrony. Naroky na pudu, vlhkost apod maji snad stejnou ne?

David

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 16.4.2008 20:09

Je možné, že půda obsahuje nadměrné množství vápníku. Při nadměrném množství vápníku v půdě kořeny trpí nedostatkem železa. Proto je vhodné přihnojit rostlinu hnojivem s vyšším obsahem železa.  Přes zimu mohlo také dojít k přemokření - podle toho jaké u vás byly srážky?  Také zkuste okolo azalek odhrnout část půdy a nahradit ji rašelinou. Musíte to zkoušet - těch příčin může být víc, ale napadlo mě toto nejdůležitější.   Zdravím - Daniela.

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?), 16.4.2008 21:04

Kým nebude zabezpečené 5,5pH, tak nemá zmysel pestovať azalky a rododendrony. Pri pH7-8 sa nedá oddiferencovať, čím primárne trpia. Teda či to nie je Phytophtora a pod.

host - 34.14 (?), 24.5.2008 19:54

V prvom rade odstrániť čo najviac zeminy a nahradiť rašelinou.  Niektoré rododendrony znášajú aj neutrálnu pôdu, ale poznať to na listoch - sú podstatne bledšie, s tmavšími žilkami, prípadne nádychom do žltohneda - nedokážu totiž tak prijímať živony ako v kyslej pôde.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz