Proč mi pění víno?



host - 187.224 (?)
25.1.2015 17:03

Píšete " Minulej rok..."         Pokud máte na mysli Rok 2014, měl bych několik otázek.     1, Bylo víno sterilně filtrováno???      2, Stočeno bylo do nových nebo "recyklovaných" lahví.??    3, způsob zátkování a byly použité zátky nové a dezinfikované???    4, kolik mělo víno před lahvováním volné síry???    5, Teplota a podmínky uložení lahví???

Vždy je možné udělat večírek a s rodinou nebo přáteli víno vypít, než se vám skazí všechno.       j.c.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 59.180 (?), 25.1.2015 14:08, zobrazeno: 12321x

Zdravím minulej rok sem vyrobil 15l bílýho vína. Celkem se povedlo, ale poslední litr mi začal ve flašce pěnit a ja nevím jestli ho mám vylit nebo ne. Odrůda?? No nevím přesně, ale známí tvrdí že je to jednoduše SLOVÁK nekdo zase že je to MUŠKÁT

Dík za rady David

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 25.1.2015 15:57

Víno patrně chytlo v láhvi druhé kvašení. Zdraví škodlivé to není, otázkou spíš je, jak Vám to chutná.

      
host - 187.224 (?), 25.1.2015 17:03

Píšete " Minulej rok..."         Pokud máte na mysli Rok 2014, měl bych několik otázek.     1, Bylo víno sterilně filtrováno???      2, Stočeno bylo do nových nebo "recyklovaných" lahví.??    3, způsob zátkování a byly použité zátky nové a dezinfikované???    4, kolik mělo víno před lahvováním volné síry???    5, Teplota a podmínky uložení lahví???

Vždy je možné udělat večírek a s rodinou nebo přáteli víno vypít, než se vám skazí všechno.       j.c.

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 25.1.2015 22:29

1, Bylo víno sterilně filtrováno???      2, Stočeno bylo do nových nebo "recyklovaných" lahví.??    3, způsob zátkování a byly použité zátky nové a dezinfikované???    4, kolik mělo víno před lahvováním volné síry???

Pokud zadavatel vyrobil všehovšudy 15 litrů, težko předpokládat, že víno sterilně filtroval,  zná obsah volné síry, zavíral zátkovačkou.

            
host - 187.224 (?), 26.1.2015 14:57

Vím pane doktore, právě proto že jsem to nepředpokláda, l tak jsem se ptal. Víno z roku 2014 nemůže být dostatečně stabílní pro lahvování bez uvedených kroků. Proto je vhodnější při výrobě takového malého množství držet víno v demižonech kde mám v celém objemu mnohem lepší kontrolu nad nemocemi a sírou. Případnou láhev nebo dvě která zbyde po stáčení obvykle vezmu domů a je určena na vypití do dýdne nebo dvou.    j.c.

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 26.1.2015 22:13

Nojo, kontrolu sice máte.  Jenže 15 litrů naráz vypije málokdo, takže máte taky dlouho poloprázdný demižon. Měl bych strach, že mi víno bude oxidovat kvůli velké hladině. Proto bych ho raději taky nalahvoval.
   Myslím si, že problém nastal, když zadavatel víno stočil v době, kdy ve sklepě poklesla teplota a kvašení se zastavilo (místo toho, aby skončilo)

   
host - 12.8 (?), 25.1.2015 17:36

mozno takto nejak vynasli sumive sampanskewink

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika