Brynza, ovčí sýr, korbáčky



host - 72.149 (?)
4.4.2014 10:55

To je už bohužel tak. Brynza se vždy vyráběla jako uložený sýr na zimu, co se nespotřebovalo, z toho se udělala brynza a natlačila se do dřevěného štandlíku, ze kterého se celou zimu postupně brala. Teď se podívajte na trvanlivost na balíčku-48hod. S bryndzou to zas tolik společného asi nemá. Dříve (hodně dávno) se tady také prodávala bryndza, která se do obchodu dodávala v dřevěných nádobách a kupovala se na váhu, žádných 48h. trvanlivost. To bylo ale ještě v době, kdy byly párky z masa, a z kila masa se udělalo 80-90 dkg šunky a ne jako nyní 1,5kg. Tak by se dalo pokračovat.

FO

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 88.24 (?), 2.4.2014 6:30, zobrazeno: 43298x

Chci se zeptat kolik stojí na Slovensku brynza, obyčejný sýr "bílý" a korbáčiky nebo nitě.

Dík.

   
host - 92.152 (?), 2.4.2014 17:56

Obecně platí, že je dražší než v čechách. Korbáčiky stojí 4,9E za 0,5kg, bryndza 9e za kilo. Ceny jsou z Povinné (před Žilinou) z jedné dřevěné budce.

M.

      
host - 72.149 (?), 2.4.2014 19:29

My kupujeme čerstvý sýr za 6E/kg, bryndzu 8E/kg,  Korbáčiky nevím, "náš" bača je nevyrábí. Ty co se prodávají bývají s velkým podílem kravského mléka. To platí i u prodávané bryndzy.

FO

         
host - 88.171 (?), 2.4.2014 19:58

To jsou docela pálky, myslím, že tak před rokem nebo déle jsem koukal na internet a všechno bylo kolem 100kč/kg. Ty ovce mají asi zlatý rouna nebo co.laugh

Dík za info.

            
host - 0.146 (?), 2.4.2014 20:59

pořidte si svoji a skuste to třeba ta vaše bude mít rouno z diamantu

               
host - 168.170 (?), 3.4.2014 6:50

Budu muset, protože nemíním dávat za brynzu 300Kč/kg to jak za pršut.

            
host - 72.149 (?), 3.4.2014 8:05

Kdyby měly zlatá rouna, tak by byl sýr zadarmo. Cena 100kč/kg- taková v okolí nikde není, a ani před několka lety nebyla ani před eurem. To se m usí jednat o nějaký speciál, se 60% (nebo více) kravského mléka (což myslím povoluje norma). Ceny, které jsem uvedl jsou za 100% ovčí. Brynzu jsem napsal 8E, ale asi to je 7E. My ji nekupujeme, ale děláme sami.

FO

               
host - 75.2 (?), 3.4.2014 17:59

Tu cenu si pamatuji možná ještě dříve, strašně to utíká, možná před eurem fakt nevím. A bylo to od nějakého velkovýrobce a myslím Špišská, s tím obsahem krav.mléka je to možné a taky rozumím Vaší ceně když je to malovýroba a kvalita. Ale určitě si nechám zajít chuť za 300Kč/kg v globusu.

Nic ve zlém, ale nějaký soudruh asi udělal někde chybu.laugh

                  
host - 72.149 (?), 4.4.2014 10:55

To je už bohužel tak. Brynza se vždy vyráběla jako uložený sýr na zimu, co se nespotřebovalo, z toho se udělala brynza a natlačila se do dřevěného štandlíku, ze kterého se celou zimu postupně brala. Teď se podívajte na trvanlivost na balíčku-48hod. S bryndzou to zas tolik společného asi nemá. Dříve (hodně dávno) se tady také prodávala bryndza, která se do obchodu dodávala v dřevěných nádobách a kupovala se na váhu, žádných 48h. trvanlivost. To bylo ale ještě v době, kdy byly párky z masa, a z kila masa se udělalo 80-90 dkg šunky a ne jako nyní 1,5kg. Tak by se dalo pokračovat.

FO

                     
host - 168.172 (?), 4.4.2014 14:53

Tu dobu taky pamatuju jako nezletilý delikvent jsem kupoval korbáčky za 1kč a klubíčko parenici za 10kč od babky ve stánku.smiley Domu jsme vozily 200-300 korbáčků.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika