Mockrát vám všem děkuji za skvělé tipy a vůbec bleskové odpovědi:)
Už se těším, až budu sadit:)
Přeji krásné léto, nádherně rozkvetlé zahrádky a co nejmíň slimáků.)
Dobrý den,
chtěla bych se poradit ohledně pořízení nějaké trvalky nebo klidně letničky do malého záhonového ostrůvku, ve kterém pěstuji žluté a oranžové kytičky.
Potřebovala bych tam dosadit něco pěkného, co mi nesežerou slimáci. Měla jsem tam afrikány, ale bohužel ty jim moc chutnají a už je úplně po nich:(
Nezáleží až tak moc na vzrůstu, mohou být i nižší, ale i vyšší.
Prosím poraďte, mám tam po odkvetení kamzičníku prázdné místo.
Děkuji všem
Co třeba nějaký kultivar denivky? Jsou i takové, co kvetou skoro do podzimu. Existují stránky - nějak denivky.cz - kde si můžete vybrat. Celé léto kvetou taky coreopsis (krásnoočka) ale trochu je slimáci taky ožírají..
To se máte, že vám nežerou rudbekie, ty moje jim chutnají, ne sice listy, ale zato květy . Na záhoně při pohledu zdálky vypadají krásně, ale do vázy není co vybrat. Hanča
Dávám za pravdu těm co doporučují denivky nebo krásnoočko, mě slimáci sežrali velké množství afrikánů a to jsem si myslela co jich letos budu mít /zakrslé, kopečkovité střední i vysoké/ zbylo jich pár, které jsem zachránila. /Krásnoočko a denivky odolávají Sice je denně /slimáky sbírám, ale ani přes noc nejsou tyto 2 druhy okousané.
Nechci být za,,rejpala" ale to co označujete za krásnoočko je rmen, konkrétně rmen barvířský. A opravuju svůj předešlý příspěvek: krásnoočka mi nakonec slimejši žrali jak diví Tedy ta vytrvalá grandiflora, ale ne s těma koprovitýma listama - verticilata, nebo tak nějak Možná, že na rmen nejdou, ten bohužel nemám, tak nemůžu posoudit.
Mockrát vám všem děkuji za skvělé tipy a vůbec bleskové odpovědi:)
Už se těším, až budu sadit:)
Přeji krásné léto, nádherně rozkvetlé zahrádky a co nejmíň slimáků.)