Žloutnutí listů u oleandru

host - 97.179 (?)
25.8.2012 11:45

... no a mi začal zhazovat isty od spodu, když měl zase moc vody. pozoruji to, že když má pořád misku plnou vody, tak shazuje listy.. potřebuje mit mokro, ale tak ako rát..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Raisová - (1) - 158.238 (?), 21.5.2009 12:06, zobrazeno: 77187x

Dobrý den.

Prosím o rady jak na pěstování oleandru. Dostala jsem ho od babičky, je už dost starý (víc jak 10 let), je ve velkém květináči, přes zimu přezimoval v garáži a od dubna je venku na zahradě. Květináč jsme zapustili do země, aby ho neporazil vítr na jižní straně domu. Má nasazeno na květ skoro na všech větvích, ale začaly mu žloutnout a opadávat od spodu listy, takže už má dole holý kmínek a holé větve. Nevím čím to je, zda ho moc nebo naopak málo nezalévám (názory i tady v diskuzích se dost různí). Také jsem zde četla, že se má přesadit a má se mu radikálně ořezat kořenový systém. Pokud je to pravda, mohu to udělat hned teď? Potřebuje hnojivo? A jaké konkr.?

Moc děkuji za informace, názory a rady.

Stáňula

host - 63.215 (?), 26.6.2009 8:17

Mám stejný problém. Taky mně začaly žloutnout listy. Prosím o radu. Moc děkuji. Věra. lukasvindis@seznam.cz

host - 143.205 (?), 29.6.2009 7:34

Myslím, že bude asi mít málo živin, proto kvete a přitom shazuje listy, snaží se přežít za každou cenu. Já bych ho přesadila a uvidíte...

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 18.8.2009 14:13

No vidíte já je letos všechny přesadila, hnojím pravidelně a taky jsou parádně vyholené.Zůstaly jen zelené vršky s poupaty a květy.Spousta známých, kteří pěstují oleandry si na to letos stěžuje.Sice oleandr shazuje listy na starém dřevě, ale mě opadal i ten který byl vloni na jaře zmlazen radikálním řezem, kvete,ale vypadá jak rozcupované koště.Škůdce či náznak nemoci jsem neobjevila.Tak co s tím???

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1578) - 178.81 (?), 18.8.2009 16:23

Myslím si, že příčïnou žloutnutí listů oleandrů je nedostatek vody. Oleandr je taková středomořská vrba, je mu nejlépe, když má v misce pod květináčem stále vodu. Letošní horké léto rychle vysušuje zem v květináči a oleandr snižuje odpařování vody shazováním starších listů.

host - 237.16 (?), 20.4.2010 19:00
Dobrý den, mám oleandr krátce, teprve loni mi zakořenili.Přivezla jsem si je z Itálie, kde zrovna ořezávali živý plot z oleandrů a věnovali mi ty ořezané větvičky.Zakořenili celkem dobře, jen jeden z nich začal žloutnout a opadávat. Jsou na stejném místě a zatím to sleduji jen u jednoho. Škůdce jsem hledala, ale nic jsem neobjevila. Zálivka je u všech stejná. Je to divné.

host - 97.179 (?), 25.8.2012 11:45

... no a mi začal zhazovat isty od spodu, když měl zase moc vody. pozoruji to, že když má pořád misku plnou vody, tak shazuje listy.. potřebuje mit mokro, ale tak ako rát..

host - 4.182 (?), 26.8.2012 11:27

Dobrý den, vloni měly všechnymoje oleandry flekaté listy, žloutly a opadávaly. Nakonec jsem objevila na nich i puklici. Nechala jsem je přes první mrazy venku a pak je oholila až ke kořenům. Nad mojeočekávání se na jaře vzpamatovaly a po přihnojení cereritem jsem se dočkala na jednom z nich i pár květů. Už je mám taky několik let a tak vždy na jaře vyklopím květináč a seříznu kořeny na polovinu a přidám novou hlínu. Žloutnutí listů může být i z mála živin. Při letošních vedrech jsem je zalévala ráno i večer a jsou pořád krásně zelené.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz