Jsou nějaké "babské" finty na barvy hortenzií krom kupovaného hnojiva?třeba hnůj od zvířat, nějaké běžné látky a pod?z dob kdy nebyla ta chemická?? Ráda bych několik barev na jedné půdě, mám dost kyselou, tedy očekávám modrou, ale líbila by se mi i růžová a bílá a pod.
Jinak já dostala od kamarádky řízek už ujatý v zemině loni napodzim, zimovala v květináčku ve velmi chladné místnosti s mírnou zálivkou, pokud jsem zalévala víc, tak mi uhnil lístek, když měla málo, řekla si chřadnutím(jsem opravdu kozel zahradníkem a toto je první pokus o množení přes zimu venkovní rostlinky)na jaře, kdy mrzlo jen trošku občas v noci šla už v květníku ven na okno(v přízemí) aby ji nelízal přízemní mrazík.Spokojeně obrazila a z cca 10cm řízku vyhnala větévky, přesadila jsem do velkého květináče a nyní je tak 30cm vysoká a začíná kvést třemi květy.Mám radost, jen v tom květináčku bude růžová.
A ještě by mě zajímalo, zda je vhodný koňský hnůj, jako takový, nebo by ji ublížil, mám vlastní... jestli chcete podělím se :o)