Zazimovanie modrej hortenzie

Brasica1 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 19.216 (?)
14.10.2010 22:49

Já na zimu také obsypávám listím, ale květy odstřihnu až zjara jak píšete že raší pozdějí, tak je opravdu lepší střihání suchých větviček neuspěchat a počkat až když se pořádně zazelená, aby zůstaly květy modré tak od dubna obsypávám hnojivem na modré hortenzie

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

puro - (1) - 102.219 (?), 14.10.2010 21:55, zobrazeno: 11625x
zdravim.minuly rok som zasadil krasne dve modre hortenzie do polotiena ale aj pri hnojeni pomaly zcervenali.letos na jaro som odstrihol suche stonky az u zeme, hortenzia narastla do vysky asi 1 meter ale bez kvetov, co sa stalo a co urobit?ako ju zazimovat je este trochu zelena, odstrihnut ju alebo nechat az uschne???poradte prosim zacinam, nemam skusenosti.dakujem.

host - 176.18 (?), 14.10.2010 22:02

Z hortenzií se před zimou ustřihnou jen suché květy (když kvetly), na jaře se zastřihují jen zmrzlé konce větviček, které neraší. Hnědé dřevnaté větvičky z minulého roku musí zůstat, z těch velkolistá hortenzie kvete. Jestli jste je ustřihnul, tak nemohly kvést. Raší později, tak pozor na to.

Na zimu se prosypou listím, proloží a obloží chvojím.

Brasica1 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 19.216 (?), 14.10.2010 22:49

Já na zimu také obsypávám listím, ale květy odstřihnu až zjara jak píšete že raší pozdějí, tak je opravdu lepší střihání suchých větviček neuspěchat a počkat až když se pořádně zazelená, aby zůstaly květy modré tak od dubna obsypávám hnojivem na modré hortenzie

host - 176.18 (?), 14.10.2010 22:58

No, to jsem zapomněla napsat, že aby kvetly modře, musí mít kyselou půdní reakci = specielní hnojivo na modré hortenzie. Díky, Brasico, za doplnění. Ale hlavně nevystříhat staré pruty, nebo nepokvete vůbec!!!           Lída

host - 167.48 (?), 6.6.2011 18:36

Jsou nějaké "babské" finty na barvy hortenzií krom kupovaného hnojiva?třeba hnůj od zvířat, nějaké běžné látky a pod?z dob kdy nebyla ta chemická?? Ráda bych několik barev na jedné půdě, mám dost kyselou, tedy očekávám modrou, ale líbila by se mi i růžová a bílá a pod.

Jinak já dostala od kamarádky řízek už ujatý v zemině loni napodzim, zimovala v květináčku ve velmi chladné místnosti s mírnou zálivkou, pokud jsem zalévala víc, tak mi uhnil lístek, když měla málo, řekla si chřadnutím(jsem opravdu kozel zahradníkem a toto je první pokus o množení přes zimu venkovní rostlinky)na jaře, kdy mrzlo jen trošku občas v noci šla už v květníku ven na okno(v přízemí) aby ji nelízal přízemní mrazík.Spokojeně obrazila a z cca 10cm řízku vyhnala větévky, přesadila jsem do velkého květináče a nyní je tak 30cm vysoká a začíná kvést třemi květy.Mám radost, jen v tom květináčku bude růžová.

A ještě by mě zajímalo, zda je vhodný koňský hnůj, jako takový, nebo by ji ublížil, mám vlastní... jestli chcete podělím se :o)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz