Vysazeni modre hortenzie
|
|
 |
 |
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 6.16 (?) 14.7.2009 23:19
Ten kompost byl udělán přesně tak, jak pan doktor Peleška nedoporučuje, čili byl mineralizován. Skladba listí, včetně ořechového, tráva a různý jiný odpad ze zahrady, shnilé plody jablek, a to vše řádně "provápněno". Čili nastala mineralizace, jako když ji vyšije. Zdá se, že máte dost kyselou zem v místě, kde jste ji vysadila. Možná by stačilo nejprve zkusit jen to prosté provápnění a uvidíte, jaká bude reakce. Když to nebude stačit, tak zmineralizujte kompost provápněním. Držím palce .
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 106.166 (?), 6.7.2009 22:10, zobrazeno: 7818x
jak vysadit hortenzii z kvetinace do pudy aby se ujala a co celodeni slunce neuskodi ji?dik
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 7.7.2009 1:04
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.2 (?), 7.7.2009 7:32
Dobrý den. Pokud mají dostatek vláhy snesou i plné oslunění. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
 |
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 236.94 (?), 7.7.2009 7:44
Já ji mám na dvoře, pere do ní slunce od jeho východu do jeho západu a daří se jí výborně už 15 let. Zalévám ji jen když je velké sucho, řekne si o to sama tak, že to poznáte na ovadlých listech, ale to se stalo za ty roky málokdy. Zřejmě si pro vodu dokáže jít dost hluboko. Zasadila jsem ji jako růžovou, pak vlivem asi kyselosti půdy vykvetla modře. Po přidání kolečka kompostu okolo keře, zase kvete krásně růžově. Jeden rok byly na asi polovině keře dokonce větve s růžovými i větve s modrými květy najednou. Domnívám se, že barvu květů ovlivňuje složení a kyselost půdy. Než se z ní stane mohutný keř, bude zálivku na celodenním slunném stanovišti určitě potřebovat. Ale odmění se Vám za to. Ta moje je teď už v květu a pokvete až do podzimu. Květy před příchodem zimy neořezávám, odstřihávám je až na jaře. Odstřihnout je třeba opravdu jen suché květy, ani kousek větvičky, připravila byste se o květní pupeny a tím i část květů .
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 210.28 (?), 14.7.2009 21:54
Dobry večer, moje hortensie má najednou hnědé fleky na listech a listy se krouti a jsou suché. Hnojim a zalevam, je na zapadní straně terasy, neporadíte prosím, co s tím? Díky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 6.16 (?), 14.7.2009 23:19
Ten kompost byl udělán přesně tak, jak pan doktor Peleška nedoporučuje, čili byl mineralizován. Skladba listí, včetně ořechového, tráva a různý jiný odpad ze zahrady, shnilé plody jablek, a to vše řádně "provápněno". Čili nastala mineralizace, jako když ji vyšije. Zdá se, že máte dost kyselou zem v místě, kde jste ji vysadila. Možná by stačilo nejprve zkusit jen to prosté provápnění a uvidíte, jaká bude reakce. Když to nebude stačit, tak zmineralizujte kompost provápněním. Držím palce .
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|