vlčí bob
|
|
|
|
|
 |
 |
|
zizalovi - (1) - 208.46 (?), 26.3.2008 20:22, zobrazeno: 32042x
Prosím poraďte, koupila jsem si vlčí bob. Plánuji ho dát na místo, kde bude vystavený přímému slunci a do půdy, která je, podle mého názoru, nekvalitní, jílovitopísčitá. Myslíte, že se uchytí? Kdy ho mám vysadit? Vyžaduje nějakou zvláštní péči a je třeba ho nějak připravit na zimu?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 207.92 (?), 27.3.2008 8:06
Myslím, že bez problémů může růst i v daném místě. Pro začátek přidejte trochu kompostu, pak by se měl rozrůst sám. Na zimu není třeba jej nijak připravovat. Vysaďte ho jak jen to půjde, aby co nejdříve začal kořenit. Josef.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.69 (?), 27.3.2008 18:15
Pozor, vlčí bob /lupina/ špatně snáší přesazování. Honza
|
|
 |
|
 |
 |
|
milichovska - (5) - 208.46 (?), 29.3.2008 13:23
Děkuji mockrát za rady. Přeji hezký den.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 28.226 (?), 29.3.2008 23:54
Je pravda, že vlčí bob neboli lupina mají raději mírně kyselou půdu? Je tedy vhodné přidat trochu rašeliny? Přemýšlím o výsevu ze semínek, ale nevím jak na to - rovnou do půdy, nebo raději pařeniště? Měla jsem jednu rostlinku červeného bobu a dost u nás na jižním svahu na plném slunci chřadl, mám se pokoušet ho znovu vysazovat?Děkuji za rady.Majka
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář (391) - 242.231 (?), 31.3.2008 12:10
V knize píšou o jednoletých i vytrvalých vlčích bobech. Oba typy doporučují množit ze semen doma pod sklem a v květnu vysadit na stanoviště. A já dodám: dostala jsem dva semenáčky od kámošky, jeden uhynul, druhý chřadl. Ale žil, tak jsem ho dala jinam, více vlhka, méně slunečního úpalu. Už raší a asi zas bude větší (mám ho tak 3 roky). Těším se.
H.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.161 (?), 4.8.2008 11:43
Já jsem si vlčí bob vypěstovala ze semen. Je překrásný, mám ho už třetím rokem. Trochu mě mrzí, že když ho ostříhám po odkvětu, některé listy i stvoly zežloutnou a jsou nevzhledné. Později, asi v červenci a srpnu začne pouštět znovu a ještě jedou kvete, ale méně než na jaře. Taky stříháte odkvedlé květenství nebo to raději nechat jak to je v přírodě? Alena
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.122 (?), 4.8.2008 12:21
Klidně to nechte, pokud vám nevadí že budou fazolky vystřelovat do okolí...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|