Vistarie

host - 19.100 (?)
29.5.2007 13:08

Před půldruhým rokem jsem vysadil wistarii, roubovanou, stáří údajně 6let (cca 1,8m - u této rostliny ale není podstatné). Loňský rok k mému překvapení dokonce kvetla, nicméně \"udělala\" pouze cca 20-30cm olistěné výhony a na \"strop\" pergoly se mi ji tak nepodařilo navést. Letos se situace opakuje, s tím rozdílem, že nevykvetla. Mohli byste mi prosím někdo poradit, jak ji nakonec do horního patra pergoly dovést ? Předem velice děkuji. V současné době je vysazena v rohu sevřeném zdmi pod pergolou, ve svislém směru se ovíjí podél bambusového kolíku, o cca 30cm přeashuje jeho vrchol a k vodorovným trámům pergoly (8cm průměr) ji zbývá cca 50cm. Měl bych jí nějakou konstrukcí k těmto trámům dopomoci ?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 19.100 (?), 29.5.2007 13:08

Před půldruhým rokem jsem vysadil wistarii, roubovanou, stáří údajně 6let (cca 1,8m - u této rostliny ale není podstatné). Loňský rok k mému překvapení dokonce kvetla, nicméně "udělala" pouze cca 20-30cm olistěné výhony a na "strop" pergoly se mi ji tak nepodařilo navést. Letos se situace opakuje, s tím rozdílem, že nevykvetla. Mohli byste mi prosím někdo poradit, jak ji nakonec do horního patra pergoly dovést ? Předem velice děkuji. V současné době je vysazena v rohu sevřeném zdmi pod pergolou, ve svislém směru se ovíjí podél bambusového kolíku, o cca 30cm přeashuje jeho vrchol a k vodorovným trámům pergoly (8cm průměr) ji zbývá cca 50cm. Měl bych jí nějakou konstrukcí k těmto trámům dopomoci ?

host - 88.2 (?), 7.6.2007 13:13

Mila redakce,

mam doma vistarii, 4 roky starou, krasne vzrostla ale stale nam nekvete.

Rostlinku na zimu nerezeme ani neprikryvame.

Prosim poradte co delat, aby se nam vistarie rozkvetla.

S diky Alena

host - 207.79 (?), 23.4.2012 13:00

Poradí někdo, Mám již lo let zasazenou vistarii u jižní zdi chaty.Problém je v tom, že i když ji pravidelně sestřihávám, roste až moc bujně, ale zatím mi nezakvetla. V čem je propblém?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz