trvalky ze semen

host - 240.234 (?)
28.3.2008 18:51

Dobrý den všichni milovníci kytiček, i já pěstuji všechno možné i ze semínek, i jsem léty získala nějaké ty zkušenosti s pěstováním ač už jsou to trvalky nebo letničky, nebo zelenina. U jiných rostlin zase používám řízkování či hřížení. Ale mám názor, že některé trvalky je lepší si koupit u dobrých   skalničkářů. opravdu to s těch semen pak dlouho trvá, nebo to nevyroste vůbec. Záleží holt také na druhu té či oné rostlině a jejími nároky na pěstování.  Jára ze Dvora Králové.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 240.234 (?), 28.3.2008 18:51

Dobrý den všichni milovníci kytiček, i já pěstuji všechno možné i ze semínek, i jsem léty získala nějaké ty zkušenosti s pěstováním ač už jsou to trvalky nebo letničky, nebo zelenina. U jiných rostlin zase používám řízkování či hřížení. Ale mám názor, že některé trvalky je lepší si koupit u dobrých   skalničkářů. opravdu to s těch semen pak dlouho trvá, nebo to nevyroste vůbec. Záleží holt také na druhu té či oné rostlině a jejími nároky na pěstování.  Jára ze Dvora Králové.

host - 176.57 (?), 29.3.2008 15:07

Evo H -  nevím jakou máte astilbe (čechravu). Nesela jsem si, většinou mám hybridní kusy, kt. množím dělením trsů.

Nicméně, měla by mít následující podmínky :

A. arendsii, čínská a japonská  -  semena se nemají zasypávat. Při teplotě + 20 st.C je doba vzcházení 2 týdny.

A. simplicifolia klíčí pomalu.  

host - 29.30 (?), 11.4.2008 17:26

Musím se také podělit o zkušenosti, které jsou zatím jen laické, ba přímo amatérské. Zkušenosti jsem měla pouze se setím zeleniny. A letos jsem začala i trvalky a letničky. Zkusila jsem levanduli, která mi pěkně vyklíčila, přepíchla jsem jí do jednotlivých kelímků a zatím mám radost - roste dál. Další pokus je s Echinaceou (Třapatka nachová), udivilo mě, že taková téměř zázračná květina je i na pohled pěkná a zatím roste... Stračku jsem si také koupila, ale ta skončila rovnou na zahradě, na pytlíku nebylo doporučeno vysévat doma. Ještě chci podotknout, že občas udělám pokus a hodím pár semínek na záhon a opravdu některá přežijí a vyrostou. Tak se mi povedlo vypěstovat Oregano(Dobromysl obecná).Přeji všem hodně úspěchů, myslím, že je to bezva relaxace a člověka to opravdu udělá šťasným, když se podaří něco vypěstovat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz