Stálezelené rostliny z IKE

host - 162.128 (?)
17.12.2007 22:03

Myslim ze v prvni rade je nutne kazdou rostlinku presadit do vetsiho kvetinace. To plati pro rostlinky ze zahradnictvi i z IKEA, staci nadzdvihnout rostlinku a podivat se, jak moc je prokorenena. pokud korinky lezou spodkem z kvetinace ven, je nejvyssi cas, jinak rostlinka skutecne muze zahynout.

A pak taky to s tou peci neprehnat, nekdy moc zalivky skodi vice nez kdyz se zapomene. Taky pokud mate kvetinac jeste v nejakem okrasnem obalu, tak v nem se drzi voda, ta pak zahniva, korinky nemohou dychat, a uhynou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 216.44 (?), 9.1.2007 0:48, zobrazeno: 13611x
Koupila jsem nedávno v Ikea stálezelenou rostlinu,která vypadá jako tráva,ale bohužel se mi nepodařilo identifikovat tuto rostlinu.V obchodě mají napsáno pouze BILLIG (což jsem po čase zjistila že to je pouze název květináče),po opakované návštěvě Ikey jsem pídila co by to mohlo vůbec být,ale opět jsem narazila pouze na název BILLIG a dokonce ani prodavačka mi nebyla schopna říct o jakou rostlinu se vůbec jedná.Víte někdo prosím o jakou rostlinu jde a jak vůbec o ni pečovat? Děkuji

host - 5.73 (?), 10.1.2007 23:01

Zdravím,

bohužel se i v našich obchodech zaměstnávají lidé, kteří neumějí jazyk nebo nemají přehled o nabízeném zboží. "BILLIG" znamená v němčině levný a neznám rostlinu a ani produkt s tímto pojmenováním. Pošlete mi prosím foto na dolezalovax@seznam.cz    

host - 41.81 (?), 1.11.2007 18:15

Já bych se také chtela zeptat jestli nevíte co to je moc by me to zajímalo nevím nic moc o podmínkách pro pestování. Predem dekuji za odpoved

host - 27.206 (?), 4.11.2007 15:32
Dobrý den, také jsem koupila "travičku" která vypadá moc hezky, ale nemůžu se dopátrat jejího jména a způsobu pěstování. Moc děkuji Němcová

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 4.11.2007 19:42

Jedná se o tuto okrasnou trávu (vlevo)?  V IKEA jí prodávají pod názvem Billig, což je hloupost - znamená to  "levný", ale název rostliny tam rošťáci nemají. Nepodařilo se mi sice zjistit její název, ale aspoň návod na pěstování z webových stránek IKEA:  jedná se o nenáročnou rostlinu, vyžaduje polostín, nesmí jí vyschnout zemina, hnojit  1x za měsíc,  teplota minimálně 15 °C.

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek

host - 188.102 (?), 11.11.2007 15:21

Dobrý den,

i já jsem v Ikei nakoupila tyto krásně zelené kytky a ještě jedno které tu nemáte aby mi doma dělely parádu a během dvou týdnů mi začaly vadnout a přes veškerou péči už je nemám. Nevím jestli to bylo vinou Ikei ale už bych tam kvítka nekupovala.

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 11.11.2007 16:08

Také jsem tyto rostlinky v IKEA viděla. Jsou pěkné a láká to člověka udělat si radost a koupit si je. Ale odolala jsem a jak vidím, tak jsem asi udělala dobře. Myslím si, že je lepší zajít do zahradnictví, kde sice zaplatím o nějakou korunu navíc, ale je větší pravděpodobnost, že rostliny budou kvalitní a dopídím se i názvu a rady k pěstování. Opět musím konstatovat: "Chybami se člověk učí".   Zdraví - Daniela.

host - 151.236 (?), 18.11.2007 7:37

Dobrý den,

rostlina vlevo, co vypadá jako tráva, se jmenuje Cyperus. Je to něco jako druh šáchoru, nejsem odborník... Já jsem ji koupila v Hornbachu, naštěstí i s jmenovkou. Říká se jí také kočičí tráva, kočky jí okusují jako podporu pro lepší trávení a číštění žaludku od chlupů! Fakt to funguje, moje kočičí tlupa se po ní může utlouct.

Podmínky pěstování: pravidleně zalévat, polostín, teplota 18-26C.

Zdraví danonel

host - 27.206 (?), 17.12.2007 13:46

Dobrý den, přes veškerou snahu mi trvička z ikei zašla. Tak nevim čím to je? Doufám že máte lepší zkušenost.

host - 162.128 (?), 17.12.2007 22:03

Myslim ze v prvni rade je nutne kazdou rostlinku presadit do vetsiho kvetinace. To plati pro rostlinky ze zahradnictvi i z IKEA, staci nadzdvihnout rostlinku a podivat se, jak moc je prokorenena. pokud korinky lezou spodkem z kvetinace ven, je nejvyssi cas, jinak rostlinka skutecne muze zahynout.

A pak taky to s tou peci neprehnat, nekdy moc zalivky skodi vice nez kdyz se zapomene. Taky pokud mate kvetinac jeste v nejakem okrasnem obalu, tak v nem se drzi voda, ta pak zahniva, korinky nemohou dychat, a uhynou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz