Škůdce na karafiátu

host - 1.3 (?)
3.8.2007 12:27
Houbové patogeny
Choroby způsobující veliké škody na rostlinách a jejich plodech zejména v hustých porostech, ve výsevech a množárnách,
ve vlhkém prostředí a skladovacích prostorách. Šíří se sporami, které roznáší vítr. Jako první podléhají rostliny oslabené
špatnou výživou nebo škůdc,i a dřeviny rostoucí na nevhodném stanovišti.
Prevence a léčba:
Zlepšení světelných a vlhkostních podmínek (prosvětlení korun), výživy a ochrana proti škůdcům.
Vnímavé rostliny ošetřovat fungicidy (Ronilan, Saprol New) a měďnatými přípravky – aktuálně dle obchodní nabídky
(Champion 50 WP, Kuprikol 50, Polygram WG, Dithane DG, Dithane M45, Novozir NM 80).
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 3.39 (?), 18.7.2007 14:19, zobrazeno: 7116x

Prosím o radu. Už loni a v letošním roce znova mi vždy na jaře krásně začnou kvést karafiáty. Kvetou zhruba 14 dní a najednou začnou poupata postupně hnědnout. Původně zelené listy dostávají šedavý nádech.Teď je na každém keříku jeden až dva květy. Část jednoho keříku dokonce uschla. Použila jsem prostředek na ochranu rostlin Agrion Delta a všechny uschlé květy jsem ostříhala. Nová poupata ale stále hnědnou. Na postřiku není napsáno, za jakou dobu se může opakovat. Poraďte prosím.

host - 1.3 (?), 3.8.2007 11:54
Mám ten samý problém, především hnědnou poupata na bíle kvetoucích karafiátech, hned vedle mám růžové a ty kvetly pěkně. Taky jsem ta hnědá poupata odstranila, ale tím pádem už karafiáty nekvetly, neboť nová poupata nenasadily. Myslím, že to bude nějaká houbová nebo plísňová choroba, ale ničím jsem to nestříkala, protože jestli to udělají příští rok, tak ty bílé karafiáty odstraním úplně, mě nebaví pořád něco stříkat a shánět různé připravky.

host - 1.3 (?), 3.8.2007 12:27
Houbové patogeny
Choroby způsobující veliké škody na rostlinách a jejich plodech zejména v hustých porostech, ve výsevech a množárnách,
ve vlhkém prostředí a skladovacích prostorách. Šíří se sporami, které roznáší vítr. Jako první podléhají rostliny oslabené
špatnou výživou nebo škůdc,i a dřeviny rostoucí na nevhodném stanovišti.
Prevence a léčba:
Zlepšení světelných a vlhkostních podmínek (prosvětlení korun), výživy a ochrana proti škůdcům.
Vnímavé rostliny ošetřovat fungicidy (Ronilan, Saprol New) a měďnatými přípravky – aktuálně dle obchodní nabídky
(Champion 50 WP, Kuprikol 50, Polygram WG, Dithane DG, Dithane M45, Novozir NM 80).

host - 3.39 (?), 3.8.2007 14:39

Ahoj, díky za reakce. Dostala jsem tip, že by to mohla být třásněnka. Ten můj přípravek Agrion Delta jsem použila znovu za týden a pak ještě do třetice. Tu potvůrku jsem snad opravdu zlikvidovala. Karafiáty nasadily a už začínají znovu kvést. Jupííí! Přimlouvám se za použití  i u těch bílých. Mně je totiž vždycky hrozně líto, když mám nějakou kytičku vyhodit. Přeju všem hodně zdaru při pěstování. (P.S. Napřesrok začnu s postřikem hned na jaře. Ty karafiátky jsou totiž úžasný.)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz