Rostliny proti komárům?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 181.73 (?), 3.11.2009 17:41
Na komáry jsou lepší živočichové. Ptáci, žáby, ještěrky...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 173.247 (?), 10.7.2010 16:26
zkušenost mám asi tříletou, postavil jsem dům u ořechu cca 10m a těšil se na babské klepy, jak to pod ořejem funguje.
pod ořechem sedíme každý slunný den, otravujou mouchy a hovada,- komáři jenom když je tma.
jedinou obranou je světlo se zářivkou a vysoké napětí,´´lapač hmyzu´´Electro kill", je to ale drahé kolem 4tisíc, to je pak cvrkot, druhý den je tam asi kilo hmyzu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 229.129 (?), 18.2.2011 12:31
Katalpa hloupost, mám ji ve velikosti koruny v průměru 7m.a komáři žerou jak vzteklí.Ale jinak je to pěkný strom a nádherně kvete.
|
|
|
|
|
|
|
Lenka 22 - Stříbrný Zahrádkář (122) - 248.240 (?), 27.2.2011 3:32
Bydlím pod lesoparkem, takže komáru mám... Já mám dobrou zkušenost s obyčejnou zahradní svíčkou proti komárům. Kdysi jsem jich nekolik koupila a teď nevím kde. Mám již pouze poslední. Výdatně nám pomohla i u Balatonu, kde to byl samý komár. Svíčky byly barvy včelího plástu, v keramickém květináči. Intimko a příjemné posezení bez komárů, pokud sedíte kolem stolu. Mám i nějaký odpuzovač do zásuvky. V místnosti funguje výborně, ale po dvou hodinách.Na oknech se i jednoznačně osvědčila síta a na mne Repelent ve sprayi.
Lenka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bretislav - (38) - 197.113 (?), 16.8.2011 22:40
V knihách často najdete tyto rostliny:
Levandule lékařská, Eukaliptus globulus (blahovičník), Citronová tráva (citronella - přísada repelentů proti komárům), katalpa, aksamitníky. Problém je, že nic nefunguje na 100%, vždy můžete narazit na průbojnou partu komáru, kterým zápachy těchto rostlin vadit nebudou, zvláště potom, když levanduli a citronellu pěstujete v polostínu a eukaliptus necháte přes zimu na zahradě. ;-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.2 (?), 25.8.2011 22:26
My bydlíme u rybníka, který je plný bahna. Komáry nemáme, i když jsme je očekávali. Jsou tu žáby a ptáci, podél vody olše, a na zahradě máme katalpy a skoro dokola zahrady černý bez. V knize o černém bezu se píše, že jeho listy jsou proti komárům.
|
|
|
|
|
|
|
host - 112.42 (?), 1.9.2011 8:59
Mne sa proti komárom osvedčilo používanie obyčajných klinčekov / hrebíček/, ktorý sa dáva do kompótov alebo do vareného vína.Ak chcem spať pri otvorenom okne podrvím niekoľko klinčekov na malý tanierik a dám do okna. Komárov v miestnosti potom nemám. U nás to funguje. Dobrý je aj repelent vyrobený z klinčekov vyluhovaných v alpe. Stačí natrieť napr. pokožku na ruke a komár doslova prchá.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|