Dobrý den já ji mám od jara venku v truhlíku na sluníčku i v dešti.Dokonce mě i vykvetla.Ale u nás v zahradnictví ani v květinářství o ní nic neví.Prodavačky říkaly, že nekvete a mě kvete.Co potřebuje za péči přes zimu nevím dnes jsem se na ni ptala v obchodě a nic nevědí ani prodavačky.Chce to hledat na netu.
Dobrý večer, mám dojem, že Calocephalus je pokojovka, která potřebuje dostatek světla, mírnou zálivku a zaštipovat, aby se větvila. Nemá ráda chlad a vlhko, napadají ji plísně.
Dobrý den já ji mám od jara venku v truhlíku na sluníčku i v dešti.Dokonce mě i vykvetla.Ale u nás v zahradnictví ani v květinářství o ní nic neví.Prodavačky říkaly, že nekvete a mě kvete.Co potřebuje za péči přes zimu nevím dnes jsem se na ni ptala v obchodě a nic nevědí ani prodavačky.Chce to hledat na netu.
Uvádí USDA zóna 9 nebo dokonce 10. To je jižní část Floridy a pobřeží Kalifornie. V Evropě tak jižní Španělsko. I v Chorvasku už by to bylo riskantní. Pro představu třeba fíkovník je zóna 7, datlová palma 8. Rozhodně ho už vemte dovnitř.