Jméno květiny

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 178.38 (?)
5.6.2014 8:05

Jsem se nepřihlásila, tak mne to pustilo jen k jednomu obrázku. Takže ještě pohled, jak se mu nedaří...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 178.38 (?), 5.6.2014 8:02

Jéé, tak to vám docela závidímblush Nevím, co devaterník ke svému životu potřebuje respective, co mu chybí, ale mně spíš živoříno Tak ten jeden je červený a stejný či hodně podobý tomu Vašemu, ten druhý jak jsem říkala bíle-žlutý

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 178.38 (?), 5.6.2014 8:05

Jsem se nepřihlásila, tak mne to pustilo jen k jednomu obrázku. Takže ještě pohled, jak se mu nedaří...

host - 92.38 (?), 5.6.2014 8:20

Mám devaterníků několik, ale ten červený tedy pisatelce závidím, takový nemám a je prostě boží. Na dotaz ohledně živořícího devaterníku- u mne tedy roste jako plevel, nemá zvláštní nároky- i já ho mám na záhoně jakoVy a taky v zídkách -  ale někdy promrzá a vypadá podobně - potom je třeba ty suché větévky, jako má ten Váš, radikálně prostříhat pryč, dobře regeneruje. Myslím, že by se mohlo jednat o promrznutí - na jaře jsem jeden taky musela hodně ostříhat, ale zase krásně kvete, nebojte se toho.

host - 242.90 (?), 6.6.2014 22:54

Ahoj Konvalinko,

myslím, že to bude v tom promrznutí. Já žiju na jihu Moravy a tady byly předminulé zimy se zásobou sněhu, takže kytky byly pod závějemi asi chráněné, Minulá zima byla bez sněhu, ale zase velmi mírná, tak to devaterník přežil. Přečetla jsem si až teď, že se má před zimou sestříhnout a přykrýt chvojím.  Já jsem ho vždycky ostříhala /to opravdu potřebuje/ až na jaře a rostl vždy dobře. Když jsem ho kdysi přinesla a asi po roce se hodně rozrostl, tak jsem přikryla některé větévky hlínou a po nějaké době jsem viděla, že roste nový trs. Ten jsem přesadila na jiné místo a roste také, tam je víc na slunci dopoledne a víc kvete. Žádné hnojivo nepoužívám.

Váš červený devaterník je také velmi pěkný, vypadá víc do tmavší růžové. Tak snad se Vám můj popis péče (nepéče) bude hodit a Vaše kytky budou prosperovat... Zdraví Agnes

host - 242.90 (?), 6.6.2014 22:57

Tak a teď vidím, že jsem udělala hroznou chybu ve slově přikrýt, omlouvám se moc... Agnes

host - 58.232 (?), 4.6.2014 21:45

Devaterníků je více druhů, několik jich roste i u nás volně v přírodě vesměs žlutých, ale barevných odrůd je mnoho s květy jednoduchými i plnými. Od těch jednoduchých lze získat semena, ale semenáče většinou nejsou tak výrazně barevné i když mohou příjemně překvapit. Na ty plnokvěté mám takový názor: je to jako kdyby ženská měla 3 kozy. Jinak se dají snadno řízkovat skoro po celé léto. pH

host - 242.90 (?), 6.6.2014 23:01

No teda? Takové přirovnání jsem ještě neslyšela... Mně se líbí i plnokvěté devaterníky, asi to bude tím, že žádný jednoduchý nemám...

tulipanek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (151) - 194.92 (?), 7.6.2014 7:21

Také moc nechápu to přirovnání od PH. My máme na zahradě devaterníků více - jednoduché - bílé, žluté, oranžové, růžové, ale právě jen jeden plnokvětý Helianthemum ' Cerisse Queen ', je z nich nejkrásnější (myslím, že je to ten samý jako od Konvalinky). A paní tazatelka má opravdu vydařený, mělo by se jednat o Helianthemum 'Amabile Plenum'.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 178.38 (?), 7.6.2014 11:07

Ano myslím, že je to Cerisse Queen, ten název je mi povědomý. Všem děkuju za radu, jak devaterníky stříhat, bála jsem se je vzít nůžkama víc. Devaterníky jsem před pár lety ještě vůbec neznala, protože se psalo, že jsou choulostivější, tak jsem je k nám pod Karpaty radši nepořizovala... no ale pak mi to nedalo, zkusila jsem tenhle a když přežily, koupila jsem i do skalky ten bílo-žlutý.

host - 26.196 (?), 24.6.2014 9:59

Já si myslím, že je to devaterník. Mám jich také několik.

Soňa

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024