Plnokvětý jaterník - podléška

AlenaV. - (2) - 7.87 (?)
15.2.2012 13:57

Mnohokrát děkuji za informace. Také mohu ještě něčím přispět. Poslala jsem také dotaz panu Ladislavu Maternovi, který tento jaterník množil. Odpověděl, že už se množením nezabývá a sbírku předal mladším, kteří ji budou renovovat, což potrvá asi dva roky.  Jinak je u nás zřejmě nikdo nemnoží. Pan Materna také poslal odkaz na Alpine-Peters.du, tento německý zahradník se zabývá jejich pěstováním a množením, ovšem ty ceny, 50 euro za jednu sazenici tohoto jaterníku, on ji nazývá hepatica nobilis Tschechei a to není nejdražší z jeho nabídky, ale má jich spoustu. Zdravím Juliána.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

AlenaV. - (2) - 7.87 (?), 10.2.2012 13:53, zobrazeno: 6076x

V časopisu Zahrádkář, myslím, že to bylo březnové číslo 2011, byla na titulní straně plnokvětá podléška - překrásná a v časopise byl o nich článek. Už jsem serfovala na internetu a hledala zda je nějaká zahradnická firma nenabízí, ale nic jsem  nenašla. Nevíte prosím někdo kde by bylo možno koupit sazenice? Předem děkuji za odpověď.Juliána

host - 220.182 (?), 10.2.2012 18:52

Zkuste zahradnictví Kotek a K+K zahradnictví, obě nabízejí růžovou plnokvětou.           Lída

AlenaV. - (2) - 7.87 (?), 15.2.2012 13:57

Mnohokrát děkuji za informace. Také mohu ještě něčím přispět. Poslala jsem také dotaz panu Ladislavu Maternovi, který tento jaterník množil. Odpověděl, že už se množením nezabývá a sbírku předal mladším, kteří ji budou renovovat, což potrvá asi dva roky.  Jinak je u nás zřejmě nikdo nemnoží. Pan Materna také poslal odkaz na Alpine-Peters.du, tento německý zahradník se zabývá jejich pěstováním a množením, ovšem ty ceny, 50 euro za jednu sazenici tohoto jaterníku, on ji nazývá hepatica nobilis Tschechei a to není nejdražší z jeho nabídky, ale má jich spoustu. Zdravím Juliána.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu19:08
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu18:48
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Kolikovaci pripravek8.11.2024
Kolíkovaní nábytkových desek8.11.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup3.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika