Pivoňka - lze ji ještě zachránit?

host - 169.25 (?)
28.6.2012 6:49

Dobrý den

Pokud jste již situaci nevyřešila tak jistě toho času pivoňka zašla. Doba vhodná pro přesazování je až od druhé poloviny srpna. Jistě to jde i jindy ale moc se to nedoporučuje a chce to prostě s balem a co nejrychleji. Pivoňky sice také postihuje plíseň ale by se projevila na kořenech to se mi moc nezdá, leda by zůstala nějaký čas nezasazená. K problematice chorob rostlin obecně. Pokud něco není v pořádku a nejedná se o naprostou botanickou raritu tak raději rovnou do ohně. Jedině snad s vyjímkou když dokážete chorobu nebo postižení správně určit a znáte zaručenou nápravu. JP..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 178.238 (?), 14.6.2012 16:02, zobrazeno: 3302x

Dobrý den, chtěla jsem přesadit pivoňky z roky zanedbané zahrady. Listy vypadaly v pořádku, ale bohužel jsem zjistila, že je plíseň  na kořenech. Omyla jsem je vodou, odstranila jsem to špatné co šlo a namočila do kuprikolu. Mám je sázet nebo je radši oželet? Bojím se kontaminace záhonu.

Velmi dekuji za radu.

host - 169.25 (?), 28.6.2012 6:49

Dobrý den

Pokud jste již situaci nevyřešila tak jistě toho času pivoňka zašla. Doba vhodná pro přesazování je až od druhé poloviny srpna. Jistě to jde i jindy ale moc se to nedoporučuje a chce to prostě s balem a co nejrychleji. Pivoňky sice také postihuje plíseň ale by se projevila na kořenech to se mi moc nezdá, leda by zůstala nějaký čas nezasazená. K problematice chorob rostlin obecně. Pokud něco není v pořádku a nejedná se o naprostou botanickou raritu tak raději rovnou do ohně. Jedině snad s vyjímkou když dokážete chorobu nebo postižení správně určit a znáte zaručenou nápravu. JP..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz