Dobrý den, pěstuji gauru od loňska. Nasadila jsem ji na dobře drenážované místo, na plné slunce. Celé léto krásně kvetla. Na podzim jsem ji svázala a nadkryla listím. Teď už se má čile k světu. (600m.n.m.) Jitka
Vážení, gaura už zdobí mojí zahrádku v Praze druhý rok,jak na slunku, tak v lehkém polostínu. Jelikož mám dosti jílovitou půdu, tak jsem ji promíchala pod nožičky zeminu s písečkem, moc se jí to líbí. Jedna svou velikostí předčila moje očekávání a tak jsem jí musela po roce přemístit. Při přesazování jsem byla překvapená, že přetržený kořen byl dobrých 25 cm. Tři týdny byla uražená a pak se vzpamatovala. Všem známým jsem ji doporučila a po shlédnutí mých exemplářů ve třech barvách nikdo nevydržel si ji nepořídit. Jedna moje kamarádka jí říká "motýlci na niti". Je to opravdu krásná krostlinka. Přeji hodně radosti a úspěchú s kytičkama. Hana Peš.
V HK u Johna měli bílou, růžovou a červenou (ne najednou), ale u mne nepřežije zimu... 2x jsem to s červenou zkoušela - přikrýt/nepřikrýt, prostě zjara nic :-(( Lída