Oleandr - svěšené větve
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 18.105 (?), 26.8.2012 18:20, zobrazeno: 7328x
můj oleandr cca 2 m VYSOKÝ se má vzorově, v zimě ve studeném sklepě, v létě na zahradě, hnojení dopor. hnojivem, každý den voda (ale nestojí v ní), letos je obsypaný květy, ale nemá pevné větve, jsou gumové a sklání se s květy k zemi. Je to problém? Poradíte mi, co s tím? předem díky** Míla
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 160.145 (?), 27.8.2012 0:51
s největší pravděpodobností je to způsobeno váhou květů, pokud je keřík květy obsypán. Pokud jsou větve hodně dlouhé, možná by bylo vhodné větve po odkvětu zkrátit, alespoň některé, abyste se nepřipravila v příštím roce o všechny květy. V dalším roce zkraťte i zbývající dlouhé větve, keřík se Vám krásně zahustí a větve zpevní. V současné době můžete maximálně větve něčím podepřít nebo jinak zpevnit, aby se neulomily
|
|
 |
|
 |
 |
|
Marvella - Zlatý Zahrádkář (820) - 193.5 (?), 27.8.2012 15:57
Dobrý den, též bych se přiklonila k názoru, že větve jsou obtěžkané květy a ohýbají se v obloucích k zemi. Moje oleandry mi dělají to samé. Buď musíte větve zkrátit, jak radil už někdo přede mnou anebo to necháte tak, jak to je. Pokud uvažujete o zkrácení, je to potřeba udělat hned, jinak Vám příští rok nepokvetou. Já oleandry nezkracuji, líbí se mi rozrostlé, obsypané květy. Ale mám na jejich přezimování prostor a to přenášení dvakrát do roka také ještě zvládám. Některé druhy mi rostou do výšky cca 2,5 metru a nejsou rozložité. Některé zase nejsou tak vysoké (cca 1.80 m), ale větve jsou rozložené hodně do šířky. Marcela
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.69 (?), 20.9.2012 10:50
letos jsem byla na dovolené v Turecku, je tam plno oleandrů podél silnic, je tam sucho, nikdo oleandry nekropí a přesto se větve s květy neohýbají, myslím že to nedostatkem vody nebude... přišlo mě, že mají spíš rády sucho... Jana
|
|
 |
|
 |
 |
|
Beny2 - Zlatý Zahrádkář (759) - 54.2 (?), 20.9.2012 19:03
To, co roste v Turecku je něco jiného, než koupíte v květináči v Bau. Planě rostoucí rostliny jsou zvyklé na tamní podmínky a pokud jsou zasaseny v zemi, mohou se jejich kořeny více rozrůst a mohou si tedy s nedostatkem vody lépe poradit.
U nás pěstované v květináčích je proto třeba pořád přesazovat a v létě hodně zalévat.Jak se tady někde psalo "hlavu na slunci a nohy ve vodě". Přes zimu je mám na zimní zahradě a ostatními tropickými rostlinami a velmi jim prospívá i časté mlžení (při snížené zimní zálivce)..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.69 (?), 20.9.2012 19:51
no, já mám úplně stejné jako rostou v Turecku, moje zkušenost je, že nesnášejí déšť, květy oprší, zhnědnou a jsou ošklivé, mám jak růžovou tak bílou barvu. Jana
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|