Ochrana trvalek před zimou

host - 96.2 (?)
27.10.2009 17:07

dobrý den já to taky tak dělám, ůplně stejně, i u vlastních sazeniček (např. macešky), přikreju je chvojím nebo trochu slámy, ale jen lehce aby nezačaly hnít a najaře, podle počasí (když uvidím, že začínají rašit) je dám na připravené místo, kam dám dobrou zeminu a trochu ji prosypu cereritem. Mám s tím moc dobré skušenosti. Ony ty rostlinky potřebují na podzim klid a na jaře dobře zakoření a jsou vděčné za výživnou zem.

zdravím, panidana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 201.151 (?), 15.10.2009 13:55, zobrazeno: 4562x

Včera jsem si přinesla spoustu trvalek od zahradníka - levandule, okrasné trávy, phloxy, tařičku, rododendron, azalky. Bohužel dnes začalo sněžit. Naštěstí to taje, nedrží se sníh na zemi, ani nemrzne, ale je velká zima Co s rostlinami? Mám je zakopat do země a něčím zakrýt? Třeba listím?

babima - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 143.253 (?), 17.10.2009 19:31

Dobrý večer, píšete zda je máte zakopat nevím jak to myslíte určitě je máte v kontejnerech chcete je dát do země v kontejnerech nebo je zasadit? Já byla včera v Tescu měli tam slevy taky jsem si nakoupila a určitě je zasadím hned jak přestane pršet u nás totiž pořád prší, ale nesněží.Uvidím jaké bude počasí pak bych je přikryla.Jinak nic na zimu nepřikrývám jenom pampovou trávu.Zdraví Marie

host - 210.193 (?), 18.10.2009 18:45

Pokud jsou to trvalky, tak je můžete zasadit jak to počasí dovolí. Pro mě je jednodušší když koupím trvalky na podzim a není už hezké počasí, tak je zasadím do zeminy i s kontejnerem, sázím je vedle sebe do uvolněného zeleninového záhonu a na jaře jak začnou rašit a je hezké počasí, tak je vyndám z kontejneru - květináče a zasadím je na místo, kde je chci mít.  Někdy je na podzim přikryju nějakou větvičkou z jehličnanu, listí se mi zdá trochu těžké. Ale květináčky by měly být v zemi, aby nepromrzly kořeny. Veruna

host - 143.205 (?), 19.10.2009 7:46

To se mi zdá jako nesmysl... dvojí sázení trvalek???

host - 96.2 (?), 27.10.2009 17:07

dobrý den já to taky tak dělám, ůplně stejně, i u vlastních sazeniček (např. macešky), přikreju je chvojím nebo trochu slámy, ale jen lehce aby nezačaly hnít a najaře, podle počasí (když uvidím, že začínají rašit) je dám na připravené místo, kam dám dobrou zeminu a trochu ji prosypu cereritem. Mám s tím moc dobré skušenosti. Ony ty rostlinky potřebují na podzim klid a na jaře dobře zakoření a jsou vděčné za výživnou zem.

zdravím, panidana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024