Kvetla Vám letos hortenzie?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 192.35 (?), 8.10.2011 12:39, zobrazeno: 7290x
Zajímalo by mne zda Vám letos vykvetla hortenzie velkolistá.Mě každou zimu i přes řádné zakrytí zmrzne a další rok opět vyrostou nové pěkné výhony, ale nevykvetou.Je pravda, že kvete na loňských výhonech a má vůbec cenu pěstovat ji v poloze nad 650 m n.m? Koupila jsem tedy letos bílou hortenzii latnatou, ta prý kvete na nových výhonech, tak jsem zvědavá co udělá příští rok.Děkuji za odpovědi Olina
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 37.237 (?), 8.10.2011 21:18
Letos mi vykvetla hortenzie velikolistá bílá, růžová, modrá a fialová s bílým okrajem. Odpočívala červená, protože byla loni přesazena a značně ostříhána. Ta poloha by jí u Vás neměla vadit. Hortenzie chce dost zalévat a nenechávat jí na úpalu. Nazimu u nás dostává límec z odkvetlých keříčku afrikánů, do kterých sypu listí z lip. Je malé a krásně do nich zapadne a ještě ho navrším i dovnitř hortenzie.. A protože jsme na vídholci, kde to poířádně fouká, navíc kolem "límce" zapichuju krátké klacíčky, aby to všechno nevzal vítr. Čas od času chce i v zimě hortenzie zalévat, aby nevymrzla. Joo a najaře opatrně přihnojit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |