Textil nepoužívám, myslím že je to nesmysl a tahák na peníze... Zkusím přidat rašelinu a ještě kousek odhrábnu mulč, ač ho nikdy nenahrnuji až k rostlině a postupně jak se rozrůstá odrhunuji.
prosím o radu, jaké rostliny mohu zasadit do půdy, kde na jaře stojí voda, v létě je vlhká, polostinná. Napadají mě pouze kosatce, kapradiny. Dá mi někdo ještě jiné typy?
Dobrý den,
mám záhon ve stínu kde je trvale vlhko. Vysadil jsem čechravy, udatny, plostičníky a u všech rostlin schnou resp. reznou listy. List vždy začíná reznout od kraje, nikdy ne cely najednou... Půda bude nejspíše neutrální prohnojená kompostem. Rostlinky zamulčované, ale krčky jsou odhráblé.
Nevíte prosím proč listy odcházejí?
Zkusila bych přidat rašelinu, v lese bývá kyselejší zem. Nebo jim nesedí ten mulč. A jestli pod ním máte textilku, tak budou časem mít problémy s rozrůstáním. Lída
Textil nepoužívám, myslím že je to nesmysl a tahák na peníze... Zkusím přidat rašelinu a ještě kousek odhrábnu mulč, ač ho nikdy nenahrnuji až k rostlině a postupně jak se rozrůstá odrhunuji.